Exercici de transparència

L’última enquesta d’EL PERIÓDICO sobre les eleccions generals, al complet

El diari difon totes les dades del sondeig del GESOP publicat del 6 al 8 de març

L’última enquesta d’EL PERIÓDICO sobre les eleccions generals, al complet

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, EL PERIÓDICO difon de manera habitual des del 2011 les dades completes de totes les seves enquestes. A continuació, fem el mateix amb el primer sondeig de la precampanya les eleccions generals del 23 de juliol elaborat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), que els mitjans del grup Prensa Ibérica van publicar els dies 4 i 5 de juny.

Intenció de vot

Segons aquest estudi, el PP d’Alberto Núñez Feijóo guanyaria folgadament els comicis i, si accepta els vots de l’extrema dreta de Vox, podria sumar una majoria absoluta molt ajustada. No obstant, el PSOE s’anotava el seu millor resultat de l’últim any, cosa que avalaria l’aposta de Pedro Sánchez per no esperar a finals d’any per votar. Malgrat l’èxit de Feijóo i la clatellada a Sánchez del 28M, aquesta fotografia d’un tauler polític nacional ple d’incerteses és molt similar a la que reflectia l’anterior sondeig, fa tres mesos. A Catalunya, ERC i Junts empatarien en un context de retrocés general per a l’independentisme.

  • el PP guanyaria les generals còmodament i s’acostaria a la majoria absoluta amb Vox

  • ERC i Junts empatarien però l’independentisme perdria pistonada

Els pactes postelectorals

Notícies relacionades

En aquest segon baròmetre de l’any, el GESOP també ha preguntat als espanyols pels seus pactes postelectorals preferits, fet que reflectia una divisió d’opinions entre la reedició de l’actual Govern d’esquerres o una gran coalició PP-PSOE. Sánchez seguia per darrere de Feijóo i Yolanda Díaz en valoració, però la percepció de la gestió del Govern era una mica millor que fa tres mesos.

  • els espanyols, dividits entre un Govern d’esquerres i una coalició PP-PSOE després de les eleccions generals

  • la valoració de Sánchez es recupera però continua per darrere de Feijóo i Díaz

El sondeig, al complet

Aquestes són, al complet, les microdades, les microdades variables, la fitxa tècnica i les tabulacions verticals d’aquesta recent enquesta.