23J

Rufián, partidari d’«apujar el preu» d’un pacte amb Sánchez que sigui compartit per tot l’independentisme

  • Un president al límit: totes les vides de Pedro Sánchez

  • el PP guanyaria les generals còmodament i s’acostaria a la majoria absoluta amb Vox

Rufián, partidari d’«apujar el preu» d’un pacte amb Sánchez que sigui compartit per tot l’independentisme
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha avisat aquest dilluns que la seva formació haurà «d’apujar el preu» d’un hipotètic pacte per facilitar la investidura del socialista Pedro Sánchez després de les generals del 23 de juliol, un acord en el qual, segons el seu parer, hauria d’implicar-se tot l’independentisme i que ha definit en dues paraules: «Catalunya o Vox».

Rufián ha utilitzat el seu compte de Twitter per desgranar aquesta estratègia compartida que propugna de cara als comicis legislatius i ha començat alertant de la possibilitat d’una gran coalició.

«Votar Sánchez per així frenar Vox és oblidar que si pot escollirà el PP, com ja va escollir Ciutadans», ha escrit al seu primer missatge, recollit per Europa Press.

Des del seu punt de vista, «la clau no és que el PSOE tingui força per frenar el que té a la seva dreta», sinó que rau en el fet que «ERC i Bildu la tinguin per obligar-lo a pactar amb el que té a la seva esquerra». Aquestes dues formacions es van abstenir el 2020 per facilitar la investidura de l’ara president del Govern central.

Notícies relacionades

Però, si hi ha oportunitat d’intentar reeditar un acord després de les generals, Rufián té clar que hauran de ser més exigents. «Si fa quatre anys el preu de la investidura va ser la creació d’un espai de negociació –amb referència a l’anomenada ‘taula de diàleg sobre Catalunya'–, avui aquest preu ha de pujar», ha advertit.

A més, el portaveu d’ERC afegeix que «ha de ser un preu compartit i defensat per totes les forces polítiques independentistes». «Un preu que li digui a Sánchez: Catalunya o Vox», rebla, i incideix que votar ERC «significa frenar el feixisme, exigir al progressisme i fer avançar l’independentisme».