La ressaca electoral

MAPA | Eleccions municipals 2023: ¿Qui ha guanyat i qui governarà a cada capital de província d’Espanya?

¿Qui serà l’alcalde de Barcelona? Totes les combinacions possibles

Els gràfics més importants de les eleccions de Barcelona

Els gràfics més importants de les eleccions municipals a Catalunya

MAPA | Resultats de les eleccions municipals 2023 a Espanya

spain-mapa

spain-mapa

1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PP ha capgirat el mapa polític de les capitals de província. Les eleccions municipals han situat els populars com la força més votada en 27 capitals de província i en 13 ho ha sigut per majoria absoluta. El PSOE ha guanyat en 13 capitals de província i només en una per majoria absoluta.

El partit d’Alberto Núñez Feijóo s’ha alçat amb la majoria absoluta a Madrid, en ciutats andaluses com Almeria, Cadis, Còrdova, Granada i Màlaga, a més de Badajoz, Múrcia, Oviedo, Salamanca, Santander, Terol i Logronyo. A aquests enclavaments s’afegiria l’absoluta de Melilla.

A més, els candidats municipals del PP han aconseguit guanyar els comicis a Albacete, Alacant, Càceres, Castelló, Ciudad Real, la Corunya, Huelva, Osca, Palma, Pontevedra, Segòvia, Sevilla, València i Saragossa. A aquestes capitals se sumen Santiago de Compostel·la i Ceuta. No obstant, malgrat ser la formació més votada, els pactes postelectorals poden arrabassar-li l’alcaldia de Pontevedra, la Corunya i Santiago, on el BNG serà clau.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el PSOE aconsegueix majoria absoluta a Sòria i a Mèrida (no és capital de província) i és primera força a Burgos, Conca, Girona, Guadalajara, Lleó, Lleida, Palència, Las Palmas de Gran Canaria, Santa Cruz de Tenerife, Tarragona, Toledo i Valladolid.

Si bé els dos grans partits s’han repartit la major part del territori, altres formacions han aconseguit també algunes victòries. Junts ha guanyat a Barcelona; IU a Zamora; Per Àvila a Àvila; el PNB a Bilbao i Sant Sebastià; EH Bildu a Vitòria; UPN a Pamplona i Democràcia d’Ourense a Ourense.

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Espanya el 28M:

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals 2023 a Espanya:

Consulta els resultats de les eleccions autonòmiques 2023 el 28M

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals 2023 a Espanya: