Sondeig flaix

Enquesta CIS: el PSOE sobrepassa en 2,3 punts el PP en l’esprint final de les eleccions municipals

The Adelaide Review publicarà una enquesta diària a Austràlia sobre les eleccions de Barcelona

¿Per què no es poden publicar enquestes l’última setmana de campanya electoral?

Enquesta CIS: el PSOE sobrepassa en 2,3 punts el PP en l’esprint final de les eleccions municipals
1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSOE guanyaria les eleccions municipals de diumenge vinent amb un avantatge de 2,3 punts sobre el PP, segons una ‘enquesta flaix’ elaborada pel Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). Els socialistes obtindrien el 30,2% dels vots i els populars es quedarien amb un 27,9%. No obstant, la campanya electoral ha estret la distància entre els dos principals partits, ja que el PSOE ha perdut un punt i mig respecte al sondeig difós l’11 de maig, al començament de la carrera cap a les urnes, i el PP ha guanyat mig punt.

A diferència d’aquella enquesta de fa 10 dies, que incloïa les projeccions de resultats a les 12 comunitats autònomes que voten aquest diumenge i a les 9 ciutats més poblades, aquest cop el CIS només ha ofert les estimacions de vot a escala nacional. Per darrere del PSOE i del PP se situen Vox i Podem, que estan empatats amb un 8% dels vots. Des que va començar la campanya, els ultradretans han sumat un punt i els morats amb prou feines han pujat una dècima.

Notícies relacionades

El treball de camp del sondeig es va elaborar del 16 al 18 de maig a partir d’una mostra de 4.549 entrevistes. Sobre la decisió de vot, el 25,5% dels enquestats decideixen el partit polític o coalició que votaran durant la campanya electoral. Un 7,7% ho decideixen durant la jornada de reflexió. A més, el 66,7% dels enquestats creuen que, en unes eleccions municipals, la campanya electoral aporta sobretot propaganda innecessària. En canvi, un 29,2% creuen que aporta informació útil que ajuda a decidir a qui votar.

Quant a la gestió dels alcaldes durant l’últim any, un 55,7% dels enquestats la qualifiquen de «bona o molt bona», mentre que un 32% la consideren «dolenta o molt dolenta». Un 9,2% diuen que és regular.