Eleccions 28M

Turull acusa Esquerra de pretendre «llançar a la paperera els vots de l’1-O»

Puigdemont afirma que s’ha sentit «abandonat per alguns companys de viatge»

  • Eleccions municipals i autonòmiques: última hora

  • Els pronòstics sobre el resultat de les urnes

Turull acusa Esquerra de pretendre «llançar a la paperera els vots de l’1-O»

ARIADNA ESCODA / ACN

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha elevat el to en els atacs del seu partit a ERC coincidint amb l’acte central de JxCat a Manresa en l’equador de la campanya electoral. En el que ha sigut una constant en els discursos dels dirigents de JxCat, les crítiques a Esquerra han sigut les més contundents, igual que aquelles dirigides al PSC i al Govern espanyol. «Amb la seva taula de diàleg, acords de claredat i acords a Madrid sembla que tinguin pressa per tirar a la paperera els vots de l’1-O», ha etzibat Turull en la seva intervenció al centre de la capital del Bages.

Turull ha definit el seu partit com «la garantia que alguns d’aquí no llancin a la paperera els vots de l’1-O que la gent va defensar amb cos i ànima», perquè Junts serà «lleial» al referèndum del 2017. I en aquest sentit ha definit JxCat com la formació que més «molesta» a l’Estat, de manera que ha demanat el vot per enviar un missatge «a totes les ‘clavegueres’ policies patriòtiques, als que fan política amb toga, als il·lusos enterradors del procés cap a la independència, per dir-los que a Catalunya ni ens hem resignat ni ens hem rendit, que quedi clar, perquè el vot que més els incomoda és aquest».

Borràs recrimina a ERC que l’apartés

La presidenta del partit, Laura Borràs, també ha carregat contra ERC: «Hi ha partits que es consideren independentistes però s’ajunten amb el PSC per vulnerar drets fonamentals dels diputats; és una gran llàstima», ha afirmat en relació implícita amb la decisió de la Mesa del Parlament de suspendre-la com a presidenta quan va ser investigada pel cas que finalment l’ha condemnat per corrupció al TSJC. Borràs ha parlat de «rendicions» en relació també implícita a Esquerra.

Notícies relacionades

També ha criticat el PSC per haver format part del govern municipal a Barcelona. «Volen fer veure que són el canvi i en realitat són només un recanvi perquè farien el mateix que els últims quatre anys». Per Borràs, «mentre hi hagi injustícia, repressió i exili i una gran part de gent que va votar l’1-O, com es demostra en cada elecció, plantarem cara a aquesta injustícia i repressió i al retard sistemàtic de [Salvador] Illa i la seva força política». Borràs ha criticat al Govern el problema de Rodalies a Catalunya: «La democràcia espanyola viatja en un tren de rodalies perquè sempre arriba tard, no para d’acumular avaries estructurals».

Puigdemont llança el dard

Per la seva banda, l’expresident Carles Puigdemont, en un vídeo emès al tram final de l’acte al costat de l’alcaldable de Junts per Manresa, Ramon Bacardit, afirma que a Bèlgica no s’ha sentit sol, però sí «abandonat per alguns companys de viatge».