Eleccions municipals

Illa demana el vot per al PSC per «trencar blocs»

  • Collboni promet que Ciutat Vella serà una prioritat per a ell

  • ¿Qui guanyarà les eleccions? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

Illa demana el vot per al PSC per «trencar blocs»

PSC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat aquest dissabte votar el PSC per «apostar per una política útil que trenqui blocs, que recupera projectes que posin Catalunya en marxa» i que prioritza les preocupacions de la ciutadania.

«Hem de passar del català emprenyat al català optimista. Deixem enrere la Catalunya del desgavell i passem a una Catalunya ordenada», ha defensat en un acte del PSC a Castelldefels juntament amb l’alcaldable al municipi, Maria Miranda.

Ha assegurat que la setmana vinent és decisiva de cara a les municipals. Per això ha cridat a participar decididament, i ha afegit: «Davant els que sempre busquen excuses, passem als que ens arremanguem per solucionar problemes».

Despertar-se d’hora per córrer

Illa ha començat el dia matinant per sortir a córrer pel litoral de Barcelona amb alguns dels periodistes que segueixen la campanya socialista de les eleccions municipals, i que té per lema posar Catalunya ‘En marxa’.

Ha convocat la caravana de periodistes a les set del matí al Club Natació Barcelona, i una desena de corredors entre periodistes i persones del seu equip han trotat des de l’hotel W fins a la placa fotovoltaica del Fòrum en un recorregut d’uns 10 quilòmetres completat en poc més de 50 minuts.

A Illa l’acompanyava al capdavant de la carrera el regidor del PSC a Berga, Abel García, que, a més de representar el partit a la capital del Berguedà (amb una alcaldia de la CUP), és el seu preparador físic.

Notícies relacionades

El líder socialista, que en els mítings reivindica polítiques per «no deixar ningú enrere», ha adaptat el ritme al de la resta de corredors, i durant la carrera ha compartit part de les seves rutines com a corredor, que combina amb l’activitat política al Parlament, informa Europa Press.

L’última fita esportiva de qui va ser ministre de Sanitat és precisament a la Zuric Marató de Barcelona del març, quan va recórrer els 42 quilòmetres en menys de 4 hores.