Cita electoral

Colau reivindica l’orgull de la Barcelona feminista que no deixarà avançar «ni un mil·límetre» el feixisme

  • Les eleccions municipals i autonòmiques 2023, al minut

  • L’evolució de les enquestes

Colau reivindica l’orgull de la Barcelona feminista que no deixarà avançar «ni un mil·límetre» el feixisme

ACN / Blanca Blay

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona i candidata de BComú per revalidar aquesta responsabilitat, Ada Colau, ha reivindicat aquest dijous des de la plaça del Diamant del barri de Gràcia «l’orgull de la Barcelona feminista». En un acte públic, ha afirmat que Barcelona no té por i que no pensa fer «ni un pas enrere» tot i que vingui l’extrema dreta «amb insults masclistes». «Barcelona no deixarà avançar ni un mil·límetre el feixisme mai més», ha asseverat.

Notícies relacionades

La cap de files de BComú ha assegurat que vol continuar «obrint camí» perquè, malgrat les polítiques feministes impulsades i els avenços i que la ciutat hagi sigut «pionera», encara hi ha «molt masclisme» als carrers i «racisme institucional». Per això, Colau ha dit que són «conscients» que cal fer més i ha apuntat que vol posar en marxa més programes i polítiques.

S’ha referit, per exemple, a programes que garanteixin la llibertat sexual de les persones grans LGTBI, un col·lectiu «molt invisibilitzat», amb una atenció més bona a la diversitat en vivendes amb serveis per a avis o d’altres com la teleassistència. «Vol dir baixar al fang i revisar servei per servei i equipament per equipament, perquè tinguin mirada, protocol pressuposats» amb una mirada feminista i d’orgull de la diversitat. Una altra aposta que ha fet és la de situar en el centre les dones que treballen a la llar, dones que també estan «invisibilitzades». Davant aquest col·lectiu, ha proposat fer nous programes d’ocupació que ajudin a regularitzar persones migrants.