Camí de les urnes

Junqueras veu una «aliança conservadora» contra ERC a les enquestes: «Ens tenen por»

  • Última hora sobre l’inici de la campanya electoral

  • ¿Qui guanyarà les eleccions?

Junqueras veu una «aliança conservadora» contra ERC a les enquestes: «Ens tenen por»

Maria Asmarat / ACN

2
Es llegeix en minuts

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha denunciat l’existència d’una «aliança conservadora» en contra dels republicans que utilitza «tots els seus mitjans i les seves enquestes per condicionar l’opinió de la ciutadania» i ho ha resumit en què «els de sempre tenen por» de la seva formació i d’Ernest Maragall. El dirigent ha al·ludit així a l’enquesta que publiquen avui ‘La Vanguardia’ i RAC-1, segons la qual el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, guanyaria les eleccions del 28M empatant en nombre de regidors amb Xavier Trias (10), només un més que Ada Colau (BComú), mentre que ERC perdria la meitat de regidors i es quedaria amb 5, per davant de Vox (4) i del PP (3).

En un acte als jardins del Baix Guinardó al costat de l’alcaldable Ernest Maragall i la número tres de la candidatura, Ester Capella, Junqueras ha atribuït el resultat d’aquest sondeig a una «gran aliança conservadora» que, per amarrar «els privilegis d’uns quants, «es torna a activar en contra del canvi». «Aquesta gran aliança que s’ha repartit el país durant més de quaranta anys –ha advertit–, ara utilitza tots els seus mitjans per intentar condicionar l’opinió de la ciutadania a través de les seves enquestes. Però nosaltres tenim una aliança més poderosa, formidable i guanyadora amb la ciutadania».

Notícies relacionades

El president d’Esquerra ha «apel·lat al conjunt de la societat catalana i barcelonina» perquè ajudin a guanyar ERC davant aquesta aliança. «Només depèn del vot de la gent. No depèn de les enquestes, ni del dictat d’alguns mitjans ni dels pactes que ja tinguin fets els de sempre en contra de la gent». L’acte de Maragall ha comptat amb una protesta d’una trentena de persones del grup veïnal Salvem el Guinardó, que han portat pancartes a favor de «salvar el parc» i «salvar el llac», ja que denuncien que es veurien afectats pel trasllat del mercat de l’Estrella als jardins del Baix Guinardó.

D’altra banda, Maragall ha lamentat que, els que fa quatre anys «van fer tot el que tenien a les seves mans» per evitar que ell fos alcalde, «ara ho intenten amb altres instruments»: «A Colau i a Collboni els hauria de caure la cara de vergonya. Ens van robar la ciutat, la il·lusió i un projecte», ha afirmat, avisant que «ERC és una arma de construcció massiva de dignitat i orgull de ciutat».