Eleccions del 28-M

Trias insufla ànims davant les enquestes desfavorables: «No us ho creieu, guanyarem bé»

  • Així són les prediccions electorals

  • L’última hora de la campanya del 28-M

Trias insufla ànims davant les enquestes desfavorables: «No us ho creieu, guanyarem bé»

LLUIS GENÉ / AFP

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El candidat de Junts, Xavier Trias, ha llançat un missatge d’autoestima en les possibilitats de la seva candidatura l’endemà que el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) pronostiqués que es quedarà en tercera posició. «El CIS fa política, a veure si ho entenem, no fan enquestes, no us ho creieu, guanyarem i ho farem bé», ha assegurat al final de la seva intervenció, d’uns deu minuts, en un míting al barri de Gràcia.

El discurs del candidat s’ha basat en la necessitat de «lideratge» per governar una ciutat que, ha assegurat, «ha perdut la il·lusió, l’autoestima». Trias ha citat qüestions com la neteja, la seguretat i la mobilitat com les qüestions que, segons el seu parer, no estan en bon moment.

Les superilles, una part bona i una de dolenta

N’ha culpat l’equip de govern local. En matèria de mobilitat ha tornat a criticar el projecte de les superilles, en especial en el cas de Consell de Cent. Ha assegurat que no consisteix en una gran transformació i que «té una part bona i una de dolenta», perquè «els ha tocat la loteria als que són propietaris» però «als que no ho són els apujaran el lloguer», ha pronosticat.

En termes similars als que va utilitzar en el míting d’inici de campanya, Trias ha esbossat el seu programa de mobilitat, basat a cobrir la ronda de Dalt perquè «Collserola entri a la ciutat», així com que la Zona Franca s’uneixi amb el Paral·lel, i que la Sagrera, les Glòries i l’Estació de França es converteixin «en un autèntic eix verd». També ha proposat transformar la Gran Via per convertir-la en un traçat similar al de la Diagonal entre Francesc Macià i el passeig de Gràcia. «Hem de tenir les idees clares de quin urbanisme volem», ha insistit.

Notícies relacionades

Trias ha dedicat uns minuts a defensar la idea d’una «activitat econòmica sostenible» i del suport a la indústria, el comerç, el turisme i els serveis. En aquest sentit ha tornat a retreure que l’alcaldessa no acudís a la presentació del nou model elèctric de Seat Cupra aquest dijous.

L’acte, davant unes 200 persones, ha comptat amb la intervenció dels exconsellers Victoria Alsina i Ramon Tremosa i també amb el portaveu del partit, Josep Rius. «Falta menys per fer fora la Colau», ha resumit Alsina. Rius ha acusat l’alcaldessa de sectarisme.