Parlament

El PSC porta el vot telemàtic de Lluís Puig al Tribunal Constitucional

  • Les claus de la reforma del reglament del Parlament que proposen ERC i la CUP

  • ¿Qui guanyarà les eleccions? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

El PSC porta el vot telemàtic de Lluís Puig al Tribunal Constitucional

PSC

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC tornarà a impugnar el vot del diputat de Junts Lluís Puig davant el Tribunal Constitucional. Segons ha anunciat la portaveu de la formació al Parlament, Alícia Romero, els socialistes presentaran el recurs aquest mateix dimecres contra la decisió de la Mesa de la Cambra catalana d’esquivar la prohibició del TC i habilitar un sistema perquè Puig pogués continuar votant. «Nosaltres defensem les institucions, sempre, i la dignitat. I no ho fem contra ningú. Ho fem a favor de les institucions i del Parlament», ha apuntat Romero en roda de premsa.

Notícies relacionades

Els socialistes ja van impugnar el vot delegat de Puig –que resideix a Bèlgica des del 2017– el juliol de l’any passat i, aquest mes de març el tribunal els va donar la raó. Tenint en compte aquesta situació, ERC va proposar habilitar un mecanisme transitori de vot telemàtic per eludir la prohibició, que la Mesa va aprovar amb els vots de Junts i la CUP, malgrat l’oposició i les crítiques del PSC. Segons el reglament actual del Parlament, només es pot demanar el vot delegat en cas d’«hospitalització, malaltia greu o incapacitat prolongada» i no es permet en cap supòsit la modalitat telemàtica.

Però a part d’aquesta solució momentània, ERC i la CUP han plantejat una proposta de reforma per oficialitzar aquesta modalitat de vot,que es debatrà per primera vegada en el ple d’aquesta setmana. En el text, –avançat per EL PERIÓDICO proposen introduir el vot telemàtic i ampliar els supòsits del vot prim en situacions d’«especial gravetat», amb autorització prèvia de la Mesa, que haurà d’analitzar si està «prou justificat». Republicans i cupaires esperen el suport de Junts perquè la proposta tiri endavant.