Família reial

Alejandra de Rojas nega ser «filla secreta» del rei Joan Carles

L’aristòcrata desmenteix «taxativament» els rumors i el «suposat tracte especial rebut» durant la seva infància o joventut

Alejandra de Rojas nega ser «filla secreta» del rei Joan Carles

LAVANDEIRA JR. / EFE / ZIPI / EFE / ÁLVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts

Alejandra de Rojas, a qui diferents mitjans van assenyalar la setmana passada com a descendent de Joan Carles I, ha desmentit «taxativament», en un comunicat, ser «filla secreta» del rei emèrit.

En el seu primer pronunciament públic, De Rojas ha manifestat: «Davant la notícia publicada l’última setmana com a avenç d’un llibre que s’intenta publicar ben aviat i la infinitat de notícies publicades en premsa, ràdio, televisió i xarxes socials sobre mi, em veig obligada a desmentir de manera taxativa la meva condició de filla secreta del rei Joan Carles, així com tots els comentaris sobre un suposat tracte especial rebut durant la infància o joventut, per aquesta falsa condició».

«Les notícies que s’han publicat no tenen cap fonament i causen un mal gairebé irreparable a la meva família i, per descomptat, a mi mateixa, motiu pel qual em reservo l’exercici d’accions legals contra els autors i propagadors d’aquestes notícies», afegeix.

Així mateix, reitera la seva admiració i agraïment als seus pares, ja morts, a qui diu que ho deu tot i l’honor dels quals està fora de perill per a tots els qui els van conèixer».

La setmana passada, a partir de les revelacions que conté el llibre ‘King Corp. El imperio nunca contado de Juan Carlos I’, dels periodistes José María Olmo i David Fernández, sobre una presumpta filla secreta del rei Joan Carles, diversos mitjans de comunicació van informar que podria tractar-se de De Rojas, filla de l’aristòcrata Rosario Palacios, morta el 2016.

Palacios estava casada amb Eduardo de Rojas, cinquè comte de Montarco, mort l’agost del 2005.

Divendres, el rei Joan Carles va negar haver mantingut una relació extramatrimonial amb l’aristòcrata Rosario Palacios, com han apuntat diversos mitjans de comunicació en els últims dies, i, «conseqüentment, haver tingut una filla amb ella».

En declaracions a Efe, el rei emèrit explica que, «pel respecte a la veritat i a l’honor» de les persones afectades, es veu obligat a desmentir aquestes informacions «rebutjant i condemnant com a fals tot el que s’ha publicat en relació amb aquest assumpte inventat».

Notícies relacionades

«Nego absolutament haver mantingut cap relació amorosa amb la senyora senyora Rosario Palacios (E.P.D.), i conseqüentment, haver tingut una filla amb ella», va remarcar l’anterior cap de l’Estat.

Fonts de la casa reial ja havien negat dijous a Efe tenir coneixement que el rei Joan Carles tingués una filla secreta, com s’afirmava en diverses informacions periodístiques.