Llei de vivenda

La PAH es cola en una conferència de la ministra Raquel Sánchez i Salvador Illa a Barcelona

  • El Congrés aprova la llei de vivenda que limita les pujades del lloguer en plena precampanya

  • Les claus de la llei de vivenda: pujades del lloguer inferiors a l’IPC i sense pagar a immobiliàries

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) s’ha colat aquest divendres al saló de l’Hotel Palace on la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, pronuncia una conferència just el dia després que el Congrés dels Diputats aprovés la llei de vivenda. L’objectiu de la protesta era entregar a la dirigent una carta en la qual denuncien que la nova norma «no limita el preu» dels lloguers, no frena els desnonaments i «no fa res» per les hipoteques.

Notícies relacionades

«No ens representa, no es resoldrà el problema de la vivenda amb aquesta llei», han denunciat amb el megàfon a la mà la desena d’activistes davant els assistents, que han avisat abans de començar a llegir la seva missiva que es tractava d’una protesta de caràcter pacífic. Estava prevista la presència de la PAH a les portes de l’acte, ja que havien fet una convocatòria prèvia.

Els membres de la Plataforma no han arribat a coincidir amb la ministra, que ha esperat juntament amb el líder del PSC, Salvador Illa, i altres membres de la cúpula socialista al reservat del saló que els activistes finalitzessin la seva reivindicació. Tot seguit, han sigut acompanyats fins a la sortida. Illa, encarregat de presentar la ministra Sánchez, ha fet cas omís de l’acció i ha reivindicat que el Govern ha aprovat la primera llei de vivenda de la democràcia i que ho ha fet una ministra catalana. «Aquesta llei il·lustra l’estil de la ministra, que és la política útil, més dedicada a resoldre que a discutir», ha defensat.