Després de les proves sol·licitades per la defensa

El jutge torna a donar per conclosa la causa per terrorisme contra els CDR

  • El jutge es disposa a concloure la causa per terrorisme contra els CDR

  • El jutge conclou la causa contra els CDR per terrorisme i tinença d’explosius

yri30srr6j8gklod

yri30srr6j8gklod

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha tornat a concloure la causa que ha instruït per delictes de terrorisme i tinença d’explosius contra una presumpta cèl·lula dels Comitès de Defensa de la República (CDR), després de practicar les proves sol·licitades per la defensa que la Sala Penal li va ordenar.

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 es va veure obligat a reobrir la causa per prendre declaració als guàrdies civils que van participar en l’operació Judes, en la qual es van detenir 7 dels 12 presumptes membres de l’Equip de Resposta Tàctica que considera que han de ser jutjats per delictes de pertinença a organització terrorista i de tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius inflamables de caràcter terrorista.

La Sala Penal de l’Audiència Nacional va donar la raó a les defenses i va estimar els seus recursos contra la negativa del magistrat a practicar diverses diligències, així com a incloure les proves obtingudes en altres procediments seguits al jutjat que van acabar en la causa seguida contra els CDR.

Necessàries i útils

En la seva resolució, el magistrat explica que s’han practicat les diligències que s’han reputat necessàries i útils per a l’esclariment dels fets, per la qual cosa era procedent dictar la conclusió de sumari al constatar que la instrucció sumarial havia vist complerta la seva finalitat a l’identificar els responsables del fet, qualificar el delicte i assegurar les persones i els béns que hagin de respondre d’aquest.

Notícies relacionades

Al tractar-se d’un sumari per terrorisme, la Sala Penal serà ara l’encarregada d’obrir judici oral una vegada la fiscalia presenti el seu escrit d’acusació i les defenses puguin oposar-se a les seves conclusions amb els seus escrits.

Els 12 processats es troben en llibertat després que la sala ordenés la seva excarceració a l’entendre que les substàncies que se’ls van intervenir encara no eren explosius, al no estar barrejades.