Polèmica ‘clàssica’

El Govern català titlla de «groller ‘fake news’» i de «manipulació indecent» el vídeo del Reial Madrid sobre el Barça i el franquisme

La Generalitat reclama al club madrileny que retiri la gravació i que demani disculpes

El Govern català titlla de «groller ‘fake news’» i de «manipulació indecent» el vídeo del Reial Madrid sobre el Barça i el franquisme
1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha intervingut en l’agre debat generat després de la compareixença de dilluns de Joan Laporta davant els mitjans i en què va acusar el Reial Madrid, que s’ha personat com a acusació en l’actuació judicial que se segueix per aclarir amb quins motius el FC Barcelona va pagar durant dues dècades els serveis del llavors vicepresident del comitè d’àrbitres José María Enríquez Negreira. El president del Barça va acusar l’entitat madrilenya de «cinisme» per personar-se en la causa quan ha sigut «l’equip de diversos règims».

A última hora de la nit, l’entitat que presideix Florentino Pérez va respondre a les paraules de Laporta amb un vídeo en què insinua que el Barça va ser l’equip més afavorit i entregat al franquisme.

Notícies relacionades

El Govern català, aquest dimarts, ha titllat de «basta manipulació » i de «’fake news’» indecent» el vídeo madridista. La portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja, ha afegit a les seves pròpies paraules que l’acció del Reial Madrid suposa «una gran irresponsabilitat, una grollera manipulació i un insult a les milers de persones que van ser represaliades per la dictadura franquista». Entre elles, ha destacat, «el president mateix del FC Barcelona Josep Suñol», detingut a la serra de Guadarrama, l’agost de 1936, i allà mateix «afusellat», sense que se n’hagin trobat mai les restes. Suñol, a més, era diputat d’ERC.

Per tot plegat, la Generalitat ha demanat al Reial Madrid «que retiri el vídeo i que demani disculpes».