Declaracions de la presidenta de Junts condemnada per corrupció

Borràs torna a carregar contra tots partits del Parlament després d’una freda trobada amb Junqueras

Ara acusa ERC i la CUP de «fer veure» que la defensen davant la Junta Electoral

Borràs torna a carregar contra tots partits del Parlament després d’una freda trobada amb Junqueras

DAVID ZORRAKINO / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Laura Borràs, condemnada a quatre anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació per delictes relacionats amb la corrupció, continua contraatacant. Lluny de plantejar-se fer un pas enrere com a diputada al Parlament, la presidenta de Junts ha carregat contra els partits de la Cambra, malgrat que aquest dimarts s’ha decidit no retirar-li l’acta de diputada com planteja la Junta Electoral i presentar al·legacions en defensa de l’escó de la dirigent independentista.

Borràs ha fet aquestes declaracions a Montpeller, on ha saludat breument i de manera freda el líder d’ERC, Oriol Junqueras, que, com ella, ha acudit a un judici contra quatre alcaldes del sud de França (Catalunya Nord) per utilitzar el català en els plens municipals. També representants de la CUP han anat a la ciutat francesa a recolzar els regidors el dia del judici.

Notícies relacionades

ERC, la CUP i Junts, a la Mesa del Parlament, han defensat el reglament del Parlament, que només preveu la pèrdua de la condició de diputat quan existeixi sentència ferma en contra seu. No és el cas de Borràs, que pot recórrer la condemna del TSJC. Aquesta és la resposta a la Junta Electoral que, no obstant, no ha agradat a la dirigent independentista: «El que em sorprèn és que la Mesa que ara vol fer veure que està respectant drets me’ls va vulnerar amb una aplicació fraudulenta de l’article 25.4», ha etzibat. L’article 25.4 preveu la suspensió d’un diputat quan se’l jutgi per delictes relacionats amb la corrupció, i es va aplicar en el cas de Borràs, per la qual cosa va ser suspesa del càrrec de presidenta.

«Així funciona l’Estat quan avança, trepitjant drets i fent que cada vegada sigui més fàcil vulnerar-los, per això hauríem d’estar tots units i no permetre que es vulnerin els drets de ningú amb independència de les forces polítiques», s’ha queixat Borràs, que també ha criticat que el PSC hagi votat en contra de la decisió de la Mesa de presentar al·legacions contra la Junta Electoral. El PSC, com la resta de grups polítics del Parlament tret de Junts, reclama a Borràs que abandoni per voluntat pròpia la Cambra, després d’haver sigut condemnada per corrupció.