Resposta per escrit

El Govern espanyol torna a rebutjar el viatge de Feijóo a Letònia i li proposa «una àmplia reunió» amb les tropes quan tornin

El PP ha sol·licitat per escrit en dues ocasions a Defensa que el líder de l’oposició pugui visitar el contingent

El Govern espanyol torna a rebutjar el viatge de Feijóo a Letònia i li proposa «una àmplia reunió» amb les tropes quan tornin

Europa Press / Alejandro Martínez Vélez

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La ministra de Defensa, Margarita Robles, continua sense beneir el viatge que Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, vol fer als militars espanyols desplegats a Letònia. El vicesecretari d’Institucional dels populars, Esteban González Pons, va enviar una carta aquest dimarts a Robles perquè li donés una data per fer aquesta visita i li recordava que tenia sense respondre una altra carta enviada unes setmanes abans per la cap de gabinet de Feijóo, Marta Varela, amb la mateixa petició. Robles li ha respost, també per escrit, que el cap de l’oposició podrà mantenir «una àmplia reunió» amb els militars quan tornin a Espanya.

«Fas expressa referència a la teva carta al contingent espanyol desplegat a Letònia. Vull suposar que el teu interès és extensiu a totes les missions que fan els nostres Exèrcits a l’exterior i a Espanya. Però en tot cas, com que només et refereixes al contingent desplegat a Letònia, et proposo que, perquè pugueu conèixer en profunditat i sense limitació de temps ni [amb] les presses d’una visita puntual i condicionada per la mateixa dinàmica d’una zona d’operacions, tingueu una àmplia reunió amb l’esmentat contingent, quan torni a Espanya», escriu Robles.

Robles rebutja d’aquesta manera per segona vegada la pretensió de Feijóo de visitar les tropes espanyoles a l’exterior. La primera va ser el mes de febrer, quan va dir que el líder del PP seria molt ben rebut» en qualsevol unitat militar» però «no quan s’estiguin portant a terme unes operacions que puguin distorsionar la visita». Segons fonts de la direcció conservadora, aquest veto és «partidista» i l’Executiu vol «impedir que Feijóo es pugui fer una fotografia d’home d’Estat, donant el suport als militars destacats».

Augment de les inversions

Notícies relacionades

A la carta, la ministra de Defensa comença destacant que el seu departament se sent «profundament orgullós de les seves Forces Armades i de la seva tasca en les operacions de l’OTAN, la Unió Europea i les Nacions Unides. Robles destaca que el Govern de Pedro Sánchez ha augmentat la dotació econòmica a les Forces Armades i recorda que en «temps passats», amb referència a l’etapa del PP, «no hi havia prou inversions» en aquesta àrea.

En aquests moments hi ha més de 600 militars espanyols desplegats a Letònia. El nombre va augmentar després de la invasió de Vladímir Putin a Ucraïna.