Política exterior

Feijóo es regira contra el veto del Govern en la seva visita a les tropes a Letònia

Fonts de la Moncloa remarquen que no hi ha «antecedents» de caps de l’oposició viatjant a l’exterior i demanen al líder del PP que deixi de buscar «polèmiques absurdes»

Feijóo es regira contra el veto del Govern en la seva visita a les tropes a Letònia

David Mudarra / PP

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El PP ha fet pública aquest dimarts la negativa del Govern a què Alberto Núñez Feijóo visiti les tropes espanyoles destacades a Letònia. Els conservadors, en un comunicat oficial, han qualificat aquesta decisió d’«insòlita» tot i que no han citat cap antecedent en aquest sentit. Ni Mariano Rajoy ni Pedro Sánchez, quan eren líders de l’oposició, van fer aquest tipus de desplaçaments a l’estranger. La ministra portaveu, Isabel Rodríguez, ha demanat en la roda de premsa després del Consell de Ministres a Feijóo que deixi de posar pals a les rodes de l’Executiu i col·labori en «política exterior», sobretot, ha concretat, pel difícil context que viu Espanya, amb una guerra a les portes d’Europa i després de la pandèmia de la covid-19.

Notícies relacionades

Fonts de la Moncloa han assegurat que «no hi ha precedents d’alguna cosa així» i que els «viatges oficials són del Govern, del Congrés o del Senat». A l’Executiu consideren que el líder del PP busca «polèmiques absurdes en tot moment» per intentar marcar l’agenda.

En el comunicat, el PP assegura que «cap espanyol pot entendre que es negui al líder de l’oposició una trobada d’ànim i suport amb les forces armades desplegades a l’estranger». El partit conservador insta «expressament» Pedro Sánchez a revocar una decisió «profundament equivocada i incomprensible».