Condemnada per prevaricació i falsedat

Laura Borràs assegura que la sentència del TSJC «no parla de corrupció» ni de lucre personal

La líder de Junts ha sigut condemnada per fraccionar contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes

Laura Borràs assegura que la sentència del TSJC «no parla de corrupció» ni de lucre personal

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha assegurat que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el seu cas «no parla de corrupció» ni de lucre personal de cap de les persones implicades.

Ho ha dit en una entrevista en el programa ‘El Fax de 8tv’ aquest diumenge, després que dijous el TSJC la condemnés a 4 anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació per un delicte de prevaricació i un altre de falsedat documental per fraccionar contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Ha explicat que «la sentència fa referència a les qüestions econòmiques i diu que queda acreditat que la feina estava ben feta, a satisfacció de tothom, i diu a més ‘sense cap lucre personal de ningú’, ni meu, ni d’aquest suposat amic». La corrupció per si mateixa no apareix en el Codi Penal, però el Consell General del Poder Judicial sí que inclou en aquesta categoria el delicte de prevaricació.

Notícies relacionades

Borràs ha considerat que amb aquest cas se li ha volgut «buscar un delicte» expressament, i que després de la sentència està centrada a defensar la seva honorabilitat i la seva feina. Per ella, «l’Estat està utilitzant totes les eines que té per anar en contra dels independentistes, de tots», per la qual cosa ha cridat a la unitat del moviment per avançar.

«La independència és possible»

«En lloc d’anar junts per avançar, que és el que fa la gent quan vota, ni tan sols som capaços d’anar junts quan ens reprimeixen, i això el que fa és dividir molt més», ha lamentat. Borràs ha defensat que, a diferència del que creu «l’‘establishment’ espanyol, es digui Govern, poder judicial o mediàtic, la independència és possible, i ens volen fer creure que no, però ho és».