Tornada a Catalunya

Clara Ponsatí abandona Espanya per participar en el ple del Parlament Europeu

L’eurodiputada va ser detinguda breument a Barcelona dimarts acusada de desobediència

Clara Ponsatí abandona Espanya per participar en el ple del Parlament Europeu

Gerard Escaich/ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’exconsellera i eurodiputada de Junts Clara Ponsatí s’ha dirigit a primera hora del matí a l’aeroport barceloní del Prat per agafar un vol que li permeti assistir a un ple del Parlament Europeu que se celebra aquest dimecres a la tarda a Brussel·les.

Segons ha informat l’emissora RAC-1, Ponsatí ha passat els controls de seguretat de l’aeroport poc després de les sis del matí per dirigir-se a la zona d’embarcament i agafar un avió. L’eurodiputada haurà de fer escala en algun aeroport europeu per arribar a Brussel·les, ja que a aquesta hora del matí no hi ha vols directes a la capital belga.

Ponsatí, acusada d’un delicte de desobediència al facilitar el referèndum unilateral de l’1-O a Catalunya, va ser detinguda dimarts a Barcelona pels Mossos d’Esquadra després d’entrar a Espanya amb cotxe per la frontera francoespanyola i oferir una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Detenció breu

Després de ser conduïda als jutjats de guàrdia de Barcelona, va sortir en llibertat poc abans de les 23.00 hores, després d’acordar-ho així el Tribunal Suprem, que l’ha citat perquè comparegui el 24 d’abril amb l’advertència que tornarà a ser detinguda si no es presenta.

Notícies relacionades

El jutge d’instrucció Pablo Llarena va dictar una interlocutòria en la qual acorda deixar sense efecte la detenció de l’exconsellera, així com el processament per rebel·lia que va acordar després que fa cinc anys fugís de la justícia espanyola per evitar ser jutjada pel cas del procés.

En la seva interlocutòria, Llarena cita l’eurodiputada perquè comparegui el 24 d’abril davant el Tribunal Suprem, assistida per un advocat, a fi de comunicar-li que està processada per un delicte de desobediència, que no comporta penes de presó, només d’inhabilitació. A més, l’adverteix que si no compareix podria modificar-se «la seva situació personal» i podria ser conduïda davant el tribunal «per la força pública».