Canvi climàtic

El PSC demana noves inversions contra la sequera i eliminar les sancions als ajuntaments

Els Comuns demanaran a la cimera de divendres limitar el consum d’aigua dels creuers que atraquen a Barcelona

  • MULTIMÈDIA: El pantà de Sau. En 360 graus

El PSC demana noves inversions contra la sequera i eliminar les sancions als ajuntaments

ACN

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC vol canvis en el decret contra la sequera que el Govern va aprovar el mes passat i es va convalidar pels pèls la setmana passada al Parlament. De fet, els socialistes, així com Junts i els Comuns, es van abstenir en la votació a canvi de pactar aquestes modificacions. I volen que es vegin plasmades en el resultat de la cimera de divendres vinent convocada pel president Pere Aragonès.

Allà, els socialistes exigiran que s’elimini l’«aspecte sancionador» de la norma, que contempla multes per als ajuntaments que no hagin pres mesures contra el malbaratament d’aigua o que no tinguin ni hagin aplicat plans de sequera. En aquest sentit, demanen un «règim transitori», que s’ajudi els consistoris, i també que es contemplin en el decret noves inversions en el cicle de l’aigua.

Així s’ha expressat la portaveu Alicia Romero en roda de premsa des de la Cambra catalana, on ha retret a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que el 2022 només s’executés el 34% de les inversions que tenia previstes. En aquest sentit, ha lamentat que fa anys que «els nivells d’execució han sigut més aviat baixos» i ha demanat revertir-ho.

Els Comuns demanen restriccions als creuers

Notícies relacionades

Per la seva banda, el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha criticat que es vulgui limitar el reg a l’agricultura, mentre es permet el mateix consum d’aigua als creuer que atraquen al port de Barcelona, i que assegura que és el doble del consum mesurat dels ciutadans de la ciutat. A més, ha demanat que la cimera de divendres no sigui només una foto i que el Govern treballi «de manera conjunta».

Aquest dilluns l’executiu ja es va reunir amb els grups de l’oposició per intentar preparar la cimera i ho tornarà a fer dimecres vinent. L’objectiu és trobar un consens per acordar la mesures contra la sequera. En aquest sentit, la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, ha demanat aquest dimarts oblidar les qüestions partidistes per combatre, des de la unitat, la situació de sequera «com va aconseguir la covid».

Temes:

Sequera