Ada Colau acusa el PSOE de plegar-se a l’agenda de Vox contra el moviment LGTBI+

Ada Colau acusa el PSOE de plegar-se a l’agenda de Vox contra el moviment LGTBI+

EFE Vídeo

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En el seu periple de precampanya, Ada Colau ha abordat un dels seus temes preferits, el que es podria resumir amb el títol de l’acte organitzat per Barcelona En Comú, ‘Feminismes compartits’. Una manera de resumir en dues paraules la unió de les lluites del feminisme i del col·lectiu LGTBI+. L’alcaldessa ha burxat en la divisió existent en el feminisme, entre les que homologuen els drets i la lluita pels drets de les dones transsexuals als de les cisgènere i les que neguen aquesta paritat. Un dels estendards d’aquesta última facció és l’exministra de Presidència i diputada del PSOE Carmen Calvo.

«Jo he flipat amb les declaracions de Calvo», va etzibar Colau amb referència als intents de l’exministra «per despolititzar les reivindicacions del col·lectiu LGTBI+», en aquest cas en concret la t de transsexuals, «a través de la comparació», citant les paraules de la socialista, «amb els conductors de tractors o els que pinten façanes».

L’alcaldessa va elevar la lupa per explicar un relat global del que està passant, al seu entendre. «Quan els moviments socials avancen en la lluita pels seus drets, els privilegiats se senten atacats. I aquests tenen innombrables recursos per combatre aquests avenços mitjançant la reacció més conservadora». «L’extrema dreta té la seva agenda. Escoltem Santiago Abascal com titlla de ‘degenerat’ el col·lectiu LGTBI+ i no sé què s’ha de fer en aquests casos en el quals s’ataca la democràcia i els drets fonamentals», es va preguntar, insinuant que s’hauria agraït que la presidenta del Congrés, la també socialista Meritxell Batet, actués amb més contundència davant les paraules del líder de l’extrema dreta espanyola.

Seguidisme del PSOE a Vox

Notícies relacionades

«Però el més greu de tot és que el PSOE», és a dir, Carmen Calvo, «apunti que l’extrema dreta té raó. I tot en nom d’un pretès feminisme històric». I una última crítica a Calvo: «L’exministra parla des de la seva posició de privilegi i això ho comparteix amb Vox». Una altra de les participants de l’acte, la humorista Samantha Hudson, va rectificar Colau i va apuntar que Calvo parlava des del «feminisme prehistòric»

«Ens agrada», va dir la Colau amb referència al moviment feminista, «ser diverses, però hi ha una línia vermella, que és la defensa de la democràcia i els drets fonamentals. I jo m’he sentit violentada», tant pels insults del líder ultra com per les paraules de l’exministra.