Canvis en la conselleria

Junts defineix Joan Ignasi Elena com el «pitjor conseller d’Interior de la història»

L’oposició desconfia de la reestructuració del cos aprovada pel Govern i reclama explicacions

Junts defineix Joan Ignasi Elena com el «pitjor conseller d’Interior de la història»

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Joan Ignasi Elena és el pitjor conseller d’Interior de la història». Així de contundent s’ha pronunciat Junts després que el Govern hagi aprovat una nova reestructuració dels Mossos amb l’objectiu d’adaptar el cos als nous mètodes de delinqüència. Això ha obert, en paraules dels exsocis d’ERC a la Generalitat, una «nova crisi» que se suma a un mandat que, recorden, ja ha estat marcat per la reprovació d’Elena el novembre passat i que va camí de sumar més retrets perquè el PSC també critica durament la gestió de qui abans va militar durant tres dècades en el seu partit.

La portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, ha assenyalat que el Govern no ha compartit els canvis aprovats amb els grups parlamentaris i ha burxat que, malgrat la minoria amb què governa, el president Pere Aragonès continua aprovant iniciatives sense acordar-les abans amb l’oposició. Per a la dirigent és «simptomàtic» que sis dels vuit sindicats policials plantessin el conseller en el Consell de la Policia que es va convocar de manera urgent aquest dilluns. «Menys imposar i més negociar», ha demanat Sales.

Notícies relacionades

Elena va ser reprovat a la Cambra catalana pel relleu de Josep Maria Estela com a cap dels Mossos i el seu relleu per Eduard Sallent sota l’argument que s’havia d’avançar cap a la «feminització» del cos. No obstant, la majoria de l’oposició no va donar credibilitat a aquest argument i va assenyalar suposades «ingerències polítiques» en el cos. Llavors, en un context en què Junts estrenava el seu rol fora de l’Executiu, va ser el PSC que va liderar les crítiques contra Interior.

Tot i que socialistes i postconvergents demanen explicacions a Elena, han sigut els Comuns els que formalment han anunciat que demanaran una compareixença del conseller amb aquesta finalitat. Per al grup de Jéssica Albiach, el cos policial està «obert en canal» per la «falta de diàleg, consens i acord» del titular d’Interior. «Ho vam dir en el seu moment: necessitem tranquil·litat i serenitat en els Mossos», ha defensat el diputat David Cid. La CUP, per la seva banda, ha esquivat per ara pronunciar-s’hi, perquè vol informar-se bé abans sobre en què consisteix la reestructuració aprovada.