Crisi diplomàtica

La UE insisteix que el bloqueig d’Algèria a Espanya «no afavoreix ningú» i proposa «solucions pragmàtiques»

La UE insisteix que el bloqueig d’Algèria a Espanya «no afavoreix ningú» i proposa «solucions pragmàtiques»

FREDERICK FLORIN / AFP

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, ha insistit aquest diumenge en la necessitat d’una solució raonada a l’actual deteriorament en les relacions comercials entre Espanya i Algèria després del gir del Govern espanyol sobre la qüestió del Sàhara Occidental a l’acceptar el pla d’autonomia marroquina sobre el territori, una postura considerada inadmissible per Alger.

En resposta, el Govern algerià, després de cridar a consultes el seu ambaixador a Espanya, va acabar suspenent el tractat d’amistat subscrit entre els dos països fa gairebé dues dècades, amb la consegüent reducció al mínim de les exportacions espanyoles.

Ja dilluns, al seu retorn de la seva visita a Algèria després de reunir-se amb el president del país, Abdelmayid Tebune, Borrell va apostar per la necessitat de solucionar la crisi entre els dos països; una idea en la qual ha insistit en la seva valoració d’aquest diumenge, publicada en el seu blog personal.

Notícies relacionades

«Les importacions des d’Espanya han quedat suspeses ‘de facto’ gairebé per complet, i aquesta és una circumstància que llasta molt la relació sencera entre Algèria i la Unió Europea», ha adduït Borrell.

«El bloqueig actual no afavoreix ningú i espero que, després del nostre intercanvi d’opinions, siguem capaços de trobar junts, al llarg de les pròximes setmanes, solucions pragmàtiques per desfer aquesta situació», ha indicat.