Iniciativa de l’oposició

Salvador Illa pressiona per carta Pere Aragonès perquè executi mesures contra la sequera

El PSC no garanteix el suport al decret de mesures sobre l’aigua del Govern que el Parlament ha de convalidar la setmana que ve

Salvador Illa pressiona per carta Pere Aragonès perquè executi mesures contra la sequera

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

«Seria una irresponsabilitat fer una guerra de l’aigua en aquests moments», va advertir el president Pere Aragonès en el ple de la setmana passada. Va anunciar llavors la convocatòria d’una cimera conscient que aquesta és una de les carpetes que el PSC està prioritzant a l’hora de fiscalitzar l’actuació del Govern. Una vegada s’han aprovat ja els pressupostos, el cap de l’oposició, Salvador Illa, busca collar el Govern amb aquesta qüestió i ha enviat al president una carta per exigir que s’executin les partides pactades sobre la gestió de l’aigua en els pressupostos i que prioritzi l’acord amb la resta de grups.

Notícies relacionades

Es tracta de la primera reclamació que fan els socialistes després de l’aliança segellada que ha permès l’aprovació dels pressupostos del 2023. Es tracta també d’un avís a navegants al Govern en minoria d’ERC, ja que la setmana que ve necessita que el Parlamentconvalidi el decret de les mesures aprovades per fer front a la sequera. Per ara, el PSC no garanteix el seu suport, tot i que torna a allargar la mà perquè l’Executiu n’acordi les actuacions.

De fet, en la mateixa missiva Illa critica a Aragonès que no hagi convocat la cimera abans d’impulsar el decret amb restriccions per acordar les mesures amb l’oposició. A més, recorda els 760 milions d’euros pactats en els pressupostos i exigeix executar-los amb «diligència», ja que durant el 2022, remarca, l’execució de les inversions previstes de l’Agència Catalana de l’Agua va ser d’un«inexplicable» 20,79% malgrat estar en fase de prealerta per la sequera.