Guàrdia Civil

El número 2 d’Interior culpa el Govern del PP de no vigilar la corrupció del cas Casernes

«Resulta incomprensible que es parés expressament la investigació del cas», ha dit el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez

El número 2 d’Interior culpa el Govern del PP de no vigilar la corrupció del cas Casernes

EFE

2
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández
Alberto Muñoz

El secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, ha fet referència aquest dimarts a l’última revelació d’aquest diari sobre el cas Casernes, la paralització el maig del 2017 pel tinent general de la Guàrdia Civil Pedro Vázquez Jarava de l’enviament a la fiscalia d’un informe sobre delictes i irregularitats a les obres que es contractaven per a l’institut armat el 2016, i l’arxivament de la investigació per part del llavors director general del Cos, José Manuel Holgado. Per a Pérez «resulta incomprensible» el que ha titllat de «particularitat específica» del cas: «Que en l’anterior govern del Partit Popular s’aturés expressament la investigació del cas Casernes».

El número dos d’Interior ha formulat així una acusació política de negligència ‘in vigilando’, quan no d’obstrucció.

El cas Casernes està arribant a dimensió política, fins al punt de fer clamar l’actual equip socialista a Interior contra l’equip anterior, del PP, que van dirigir els ministres Jorge Fernández Díaz i Juan Ignacio Zoido, sota l’administració del qual va ascendir ràpidament el tinent general Jarava per acabar regint el Comandament de Suport i Innovació de la Guàrdia Civil.

Ha parlat Rafael Pérez durant un viatge a Ceuta, on aquest dimarts ha visitat el Centre de Verificació de la Policia Nacional al port esportiu, i on s’ha reunit amb comandaments del desplegament ceutí de les forces de seguretat de l’Estat per examinar la situació de la ciutat. Pérez ha remarcat que s’han d’exigir explicacions a l’anterior govern «del perquè d’aquest procedir amb les investigacions i amb la Justícia», i ha recordat que va ser amb l’actual Govern «com Assumptes Interns va poder reprendre la investigació i posar tota la informació que hi havia disponible davant l’autoritat judicial».

Una excepció

Ha dit Pérez que el seu departament té «tolerància zero respecte a la corrupció en el si del Ministeri de l’Interior i de qualsevol administració». El secretari d’Estat ha advertit que «serà l’autoritat judicial la que hagi de determinar com evolucionen les investigacions», per a les quals comptarà, «per part del Ministeri de l’Interior, amb col·laboració absoluta a l’hora d’investigar tant l’anomenat cas Casernes com el cas Mediador».

Notícies relacionades

La mà dreta del ministre Marlaska ha volgut salvar la imatge de la Guàrdia Civil presentant aquest cas de corrupció com una excepció, i demanant en conseqüència que «les accions que hagin realitzat alguns no entelin el treball de les 80.000 dones i homes que realitzen les seves tasques» a l’institut armat.

En la mateixa jornada, al Congrés, el portaveu d’Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, ha anunciat un acord amb el Govern perquè pròximament passin per la Cambra baixa dirigents d’Interior a explicar les circumstàncies que van envoltar els suposats suborns, falsedats documentals i prevaricacions que marquen el cas.