Declaracions de l’exconseller sobre la presidenta de Junts

Buch acusa Laura Borràs de mentir sobre la investigació que els Mossos van iniciar contra ella per corrupció

Remarca que va ser un fet «molt greu» durant la seva etapa com a titular d’Interior

Buch acusa Laura Borràs de mentir sobre la investigació que els Mossos van iniciar contra ella per corrupció
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’exconseller d’Interior i membre de Junts per Catalunya, Miquel Buch, ha carregat durament contra la presidenta del seu partit, Laura Borràs, la qual ha acusat de mentir sobre la versió que ella va oferir en relació amb la investigació dels Mossos en el cas de presumpta corrupció que l’afecta. Buch ha qualificat de «molt greu» el fet i ha assegurat disposar de testimonis de la seva versió.

En una entrevista en el programa «Cafè d’idees» de La 2 i Ràdio 4, Buch ha assegurat que «no és cert» que alertés en el seu moment Borràs que els Mossos no l’estaven investigant en relació amb la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. Una gestió per la qual Borràs ha anat a judici per falsedat documental i prevaricació. En la conversa entre tots dos, segons Buch, ell es va limitar a dir-li: «He preguntat i em diuen que és una investigació judicial» per la qual cosa la informació era «hermètica».

Notícies relacionades

Buch ha mostrat la seva disconformitat evident amb la versió que va oferir Borràs davant els mitjans de comunicació, en la que assegurava que el conseller li havia dit que la policia autonòmica no l’estava investigant. Arran d’aquestes declaracions, Buch li va enviar missatges a través del mòbil i la versió de Borràs, ha afegit, va anar canviant però el cas «encara va ser més gran». Segons l’exconseller, ha de ser Borràs la que expliqui per què va oferir aquesta versió que implicava Buch. «La mala passada me la va fer a mi», ha afegit de manera contundent. Per a l’extitular d’Interior el cas va ser, ha admès, un dels «més greus» que va afrontar durant el seu pas per Interior en l’anterior legislatura.

Els fets

Borràs va preguntar a Buch en una reunió de Govern si l’estaven investigant a ella. Borràs va aparèixer en diversos mitjans de comunicació per explicar que Buch li havia dit que no estava sent investigada. Poc després, però, va haver d’aparèixer de nou per rectificar. El conflicte no era menor: al tractar-se d’una investigació judicialitzada i secreta, si Buch n’havia revelat detalls, podia haver comès un delicte. La jutge, després de l’embolic, va entregar el cas a la Guàrdia Civil.