Vigilància policial

Els Mossos anunciaran avui una aliança amb els ports per lluitar contra el tràfic de drogues

La policia catalana firmarà un protocol amb Ports de la Generalitat per millorar la comunicació amb els habitants

Els Mossos anunciaran avui una aliança amb els ports per lluitar contra el tràfic de drogues
1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d'Esquadra firmaran aquest divendres un protocol operatiu amb Ports de la Generalitat –l'organisme encarregat de gestionar els ports esportius i pesquers catalans– encaminat a millorar la comunicació entre el cos policial i els guardamolls situats a les infraestructures marítimes. És a dir, la Conselleria d'Interior i Ports es comprometen a treballar conjuntament per garantir la seguretat i la protecció d'unes instal·lacions, els ports, la seguretat de la qual és clau per prevenir, entre altres activitats il·legals, el tràfic de drogues.

Notícies relacionades

Els ports són una via d'entrada per a moltes drogues il·legals, i la millora de la comunicació entre els guardamolls i els Mossos ajudarà en la seva distribució. Un bon exemple és la detenció per part de la policia catalana de 15 persones la setmana passada que transportaven droga amb una narcollanxa i la van descarregar al port de Mataró. Els Mossos van rebre l'avís de l'arribada d'una llanxa de gran potència carregada de farcells en una zona privada del port de la capital del Maresme i van poder actuar amb celeritat, una dinàmica que amb la firma del protocol s'intensificarà per millorar la lluita contra el tràfic de drogues. La cooperació reforçada entre Mossos i les autoritats portuàries ajudarà també a prevenir accidents, incendis i altres emergències.

De fet, el protocol estableix una sèrie de procediments i mesures que permetran als Mossos i als guardamolls coordinar-se de manera eficaç en situacions que requereixin la intervenció policial. Entre les mesures acordades hi ha la creació d'un sistema de comunicació directa i immediata entre els dos cossos, la definició de les àrees de responsabilitat de cadascú i la planificació conjunta d'exercicis i simulacres per millorar la coordinació i la resposta en situacions d'emergència.