Tribunals

El PSOE insta el PP a expulsar Albiol després de la petició de presó de la Fiscalia de Madrid

La Fiscalia demana dos anys i 10 mesos de presó per permetre col·locar antenes de telefonia sense llicència

El PSOE insta el PP a expulsar Albiol després de la petició de presó de la Fiscalia de Madrid

ACN / Àlex Recolons

1
Es llegeix en minuts
EFE

La vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha instat aquest dijous el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, a expulsar del partit eal seu alcaldable i exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, per a qui la Fiscalia demana dos anys i 10 mesos de presó per haver permès col·locar antenes de telefonia sense llicències. «Si s’aplica una vara de mesurar a un rival polític, seria bo aplicar-la també a les seves pròpies files», ha dit Montero a la premsa al Congrés, abans d’assenyalar que els socialistes sí que han realitzat expulsions del partit per presumptes irregularitats, motiu pel qual demana el mateix a Feijóo.

La també ministra d’Hisenda creu que el PP hauria d’«actuar ràpid i amb contundència» en el cas de Badalona, de la mateixa manera que el PSOE ho va fer en el cas Mediador, que «en menys de dotze hores» van exigir l’acta de diputat a Juan Bernardo Fuentes Curbelo. «Encara més quan al senyor Albiol, fa uns anys, se’l va involucrar també en els papers de Panamà», ha afegit Montero.

El president del grup d’Unides Podem, Jaume Asens, també s’ha referit en declaracions a periodistes a la petició de presó de la fiscalia per a Albiol, que inclou una sol·licitud de 10 anys d’inhabilitació per prevaricació urbanística i ambiental més una multa de 9.500 euros.

Notícies relacionades

«El PP ha de predicar amb l’exemple, prendre’n nota i expulsar el senyor Albiol del partit, igual que [Jorge] Fernández Díaz», ha dit Asens en referència a l’exministre investigat en el cas Kitchen.

Asens ha recordat que Unides Podem no dona suport a la comissió d'investigació pel cas Mediador que ha demanat el PP perquè «investigar la corrupció de la mà del partit més corrupte és una broma de mal gust».