Trama de corrupció

Díaz aplaudeix la «tolerància zero» de Sánchez amb el cas Mediador

La vicepresidenta evita pronunciar-se sobre la comissió d’investigació que Podem exigeix al PSOE

Díaz aplaudeix la «tolerància zero» de Sánchez amb el cas Mediador
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Hi ha pocs temes que no acabin dividint l’Executiu o, almenys, l’ala d’Unides Podem. El cas Mediador ha aconseguit les dues coses. La vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, ha aplaudit aquest dijous la «tolerància zero» amb què Pedro Sánchez ha enfrontat la trama de corrupció encapçalada per l’exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes Curbelo, àlies ‘Tito Berni’. La líder de Sumar s’ha expressat així un dia després que la secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, exigís als socialistes la creació d’una comissió d’investigació al Congrés. Díaz ha preferit esquivar aquest tema.

«Sobre el cas Mediador he escoltat el que ha dit el president del Govern i ha tingut una contundència de la qual em sento molt pròxima», ha assegurat la també ministra de Treball recolzant clarament les accions realitzades pels socialistes. En una entrevista a la cadena SER, Díaz ha assegurat que la «corrupció» és un dels assumptes que més el preocupa, junt amb la pujada de les hipoteques i del preu dels aliments. I, pocs minuts després, ha aplaudit l’actitud de Sánchez per frenar aquesta corrupció.

Notícies relacionades

Preguntada en fins a dues ocasions sobre si s’hauria de posar en marxa una comissió d’investigació al Congrés com ha reclamat Podem i recolzarien altres socis com ERC o Compromís, Díaz ha evitat pronunciar-se, assegurant que la corrupció és «un tema superseriós» i que ella prefereix ser «propositiva». «Hi ha uns deures al nostre país sobre la corrupció, sobre quines mesures prendre», ha assenyalat obrint la porta a mantenir un debat amb totes les formacions polítiques.

D’aquesta manera, Díaz s’ha desmarcat de la duresa amb què aquest dimecres Belarra va exigir la creació d’una comissió d’investigació al Congrés impulsada pel PSOE i que servís per esquivar la iniciativa plantejada pel PP. «El PSOE és el màxim interessat a aclarir l’esdevingut i a dirimir les responsabilitats, i crec que el PSOE hauria de presentar aquesta comissió d’investigació», va afirmar la ministra de Drets Socials. No obstant, fonts socialistes descarten, de moment, fer aquest pas endavant, malgrat que altres socis hagin fet peticions similars i que el PP intenti tirar endavant una comissió a la Cambra baixa.