Govern

Bolaños «respecta» la moció de censura de Vox, que permetrà «diferenciar» models

Es presentarà dilluns amb l’economista Ramón Tamames com a candidat a la presidència

Bolaños «respecta» la moció de censura de Vox, que permetrà «diferenciar» models
2
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat que el Govern «respecta» la decisió de Vox de presentar una moció de censura, que serà una «gran oportunitat» de confrontar i «diferenciar» dues maneres de fer política, la d’«ampliació de drets» de l’Executiu de Pedro Sánchez davant una dreta i ultradreta que els «retalla».

Bolaños i el líder del PSC, Salvador Illa, han atès aquest dimecres els mitjans de comunicació a Terrassa (Barcelona), després de reunir-se amb representants de la patronal Cecot i el seu president, Xavier Panés.

Preguntat sobre la moció de censura al president del Govern central, Pedro Sánchez, que Vox presentarà dilluns, 27 de febrer, amb l’economista Ramón Tamames com a candidat a la presidència, Bolaños ha recordat que es tracta d’un instrument constitucional d’«importància màxima» en el sistema parlamentari, per la qual cosa el Govern «respecta» la decisió de Vox i de Tamames.

El ministre ha opinat en tot cas que «serà una gran oportunitat per al Govern per diferenciar les dues grans maneres de fer política».

«Es podran veure amb molta claredat les polítiques d’ampliació de drets i de garantia de les polítiques socials per part del Govern. I es podrà veure el model de la dreta i la ultradreta de retallada de drets i d’oportunitats de la ciutadania», ha assenyalat.

Respecte a la llei del ‘només sí és sí’, ha apuntat que «no hi ha novetats» i que les prioritats del Govern central són que «el consentiment sigui al centre de la llei i que es reformi la llei per evitar en el futur que hi hagi rebaixes de penes a agressors sexuals».

Bolaños ha sigut preguntat també pel fet que Més País hagi registrat una proposició no de llei al Congrés en la qual demana al Govern que iniciï els tràmits per convertir la muntanya d’El Pardo de Madrid en parc nacional, amb un règim públic de visites «reduït» que no «perjudiqui l’ecosistema».

El ministre de Presidència ha assenyalat que hi ha una part del parc que està «protegida» per aconseguir que sigui «mediambientalment sostenible», per la qual cosa el Govern central està mirant d’«actualitzar» els plans de protecció mediambiental de la muntanya d’El Pardo.

«Hi ha una part no petita de la muntanya que els ciutadans poden visitar lliurement. Per a nosaltres és imprescindible combinar la part d’oci amb la protecció mediambiental del parc», ha asseverat.

Finalment, el dirigent ha sigut interpel·lat sobre les paraules de la portaveu del Govern central, Patrícia Plaja, que va descartar que la taula de diàleg pugui reunir-se aquest 2023 pel context electoral.

Bolaños ha destacat els «fruits» del «treball compartit» al Congrés, que han permès «superar una etapa que no ha sigut bona per a ningú a Catalunya».

Notícies relacionades

«Ningú va guanyar amb la tensió insuportable del 2017. I ara som en una nova etapa en què Catalunya mira al futur», ha assenyalat Bolaños, que ha ressaltat el «diàleg, els acords entre diferents i les polítiques valentes del Govern», ja que «era imprescindible tornar a teixir afectes i complicitats entre Catalunya i la resta d’Espanya».

ac/mg