El límit als aliments

El PP sobre Podem i els empresaris: «No hi ha mans negres que vulguin perjudicar els ciutadans»

Sémper remarca les diferències en el si de l’Executiu i demana a Sánchez que aclareixi quina és la seva proposta

El PP sobre Podem i els empresaris: «No hi ha mans negres que vulguin perjudicar els ciutadans»

David Mudarra / PP

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP ha demanat aquest dilluns al Govern que s’«aclareixi» i concreti «quina és la seva posició» respecte a les mesures per contenir la inflació en els aliments bàsics. El portaveu dels conservadors, Borja Sémper, ha burxat en aquesta ferida de l’Executiu, on el soci minoritari, Unides Podem, demana intervenir el mercat i fixar preus màxims a alguns productes del cistell de consum, i el PSOE ho descarta. «El que no pot ser és que estiguem parlant dels embolics i les discrepàncies del Govern i no de mesures concretes. Esperem que el Govern s’aclareixi i comparteixi amb els espanyols quina és la seva posició», ha declarat Sémper a preguntes dels periodistes. Al PP, ha continuat el portaveu, no creuen que hi hagi «mans negres que vulguin perjudicar els ciutadans des de posicions empresarials de poder» per perjudicar a «tothom».

Aquest dilluns al matí, el ministre d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Luis Planas (PSOE), s’ha reunit amb els grans supermercats per analitzar l’efecte de la inflació en el cistell de consum, i Pablo Fernández, coportaveu d’Unides Podem, ha desdenyat aquesta trobada perquè considera que no hi ha res a pactar «amb especuladors», perquè els veu com «el problema».

L’IVA de la carn

Notícies relacionades

A la seu dels populars es descarta que l’Estat pugui posar un límit als preus, perquè, sense citar cap país concret, Sémper ha assegurat que, «a tots aquells llocs on s’ha intervingut l’economia, s’han generat moltíssims més perjudicis que beneficis». El dirigent del PP ha tornat a reclamar a l’Executiu que baixi l’IVA de la carn, el peix i les conserves del 10% al 5%, igual que Sánchez ja va fer al gener amb l’oli i la pasta (del 10% al 5%).

Tot i que no ha citat el nom de Pablo Iglesias, Sémper també ha fet referència a l’assenyalament que l’exlíder d’Unides Podem ha fet contra Juan Roig, amo de Mercadona. Durant aquests dies, Iglesias ha carregat contra l’empresari a Twitter i també al seu pòdcast, i l’ha considerat «un capitalista despietat» que va «contra els drets dels treballadors». Sémper veu «extraordinàriament perillós» que «polítics» utilitzin els seus «púlpits de poder» perquè aquest poder s’ha d’utilitzar «amb respecte als ciutadans».