Govern

Yolanda Díaz adverteix Podem que «sense soroll es treballa moltíssim millor»

La vicepresidenta segona advoca per un acord en el si del Govern per a la reforma de la llei del ‘només sí és sí’

Yolanda Díaz adverteix Podem que «sense soroll es treballa moltíssim millor»

EFE / KIKO HUESCA

1
Es llegeix en minuts
EFE

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha demanat discreció en les negociacions sobre la reforma de la llei del ‘només sí és sí’ i ha advertit Podem, sense citar-lo, que «sense soroll es treballa moltíssim millor». En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, preguntada per la discrepància entre els socis de Govern per la reforma de la llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, Díaz ha advocat per l’acord i ha demanat discreció. «Sé molt bé que quan es vol arribar a un acord convé tenir certa discreció, calma i serenitat». «Sense soroll es treballa moltíssim millor. Ho diu una ministra que ha tingut a les seves mans 14 acords complexíssims», ha remarcat la vicepresidenta.

Notícies relacionades

Díaz ha cridat a cuidar la coalició de Govern i, preguntada per les declaracions de la líder de Podem, Ione Belarra, que ha dit aquest dissabte que al PSOE li ha entrat la por amb la llei de ‘només sí és sí’, Díaz ha destacat que «les formes, en política igual que en el dret, són claus i, de vegades, són més importants que el fons». «Em trobaran sempre amb aquestes formes i sempre cuidant la coalició», ha asseverat. I sobre les negociacions per reformar la llei del ‘només sí és sí’, ha recomanat deixar treballar els grups parlamentaris «que tenen experiència». «Acord, acord i acord i per descomptat discreció, discreció i discreció. Allà em trobaran sempre». 

Les declaracions de Díaz venen a dibuixar novament el tarannà conciliador de la líder de l’esquerra, capaç de conquerir tant els seguidors de Podem com l’ala de l’esquerra del PSOE. El seu paper com a aglutinant en l’Executiu s’està convertint en vital en uns moments en què els morats no estan disposats a cedir en la reescriptura d’una llei que tenia com a element bàsic situar la dona en el centre i evitar que sentències com la de ‘La manada’ situessin la submissió en una violació com a eximent de culpabilitat per als violadors. La via d’urgència elegida pel PSOE per revisar el marc normatiu no és vista amb bons ulls per l’ala podemita del Govern, a l’espera d’alguna solució tecnicojurídica que eviti els casos de revisió de penes que han aixecat la polèmica en els últims mesos.