Reaccions polítiques

El PP celebra que el Suprem hagi «corregit» Sánchez i sigui un «contrapès» al Govern espanyol

El PP celebra que el Suprem hagi «corregit» Sánchez i sigui un «contrapès» al Govern espanyol
1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

A la seu del PP s’ha celebrat la decisió del Tribunal Suprem de mantenir la inhabilitació política a alguns dirigents del procés, entre ells Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa. Junqueras no es podrà presentar a les eleccions fins al 2031, el mateix any que Bassa. Turull i Romeva podran passar per les urnes un any abans, el 2030. «Ens alegrem que l’Estat de Dret funcioni i encara bo que els nostres contrapesos funcionen», ha declarat el portaveu nacional del partit, Borja Sémper.

El nou dirigent del PP ha remarcat davant la premsa que la decisió del Suprem «corregeix» la «voluntat declarada» de Pedro Sánchez de «beneficiar determinats líders independentistes». «Afortunadament, amb el sistema de contrapesos, aquestes intencionalitats polítiques són corregides», ha continuat.

Referèndum d’independència

Notícies relacionades

Els conservadors adverteixen que, si Sánchez continua de president del Govern, continuarà el que consideren que és una cessió contínua a l’independentisme. Aquesta legislatura, amb la derogació de la sedició i la reforma de la malversació i, d’aquí uns mesos, si els partits catalans són necessaris per a la futura investidura, amb un referèndum d’independència.

«Som conscients que l’independentisme continua registrant peticions a la Moncloa. Perquè el que sí que sabem és que, demanin el que demanin [els dirigents sobiranistes], la resposta del president del Govern espanyol serà ‘sí és sí’», ha declarat Sémper fent un joc de paraules amb la llei de protecció a la dona que serà reformada.