Excarceració

Espanya ofereix la nacionalitat als 222 presos polítics desterrats de Nicaragua

L’oferta de nacionalitat espanyola es fa extensiva als presos polítics que encara continuen retinguts a les presons nicaragüenques i a qui el Govern d’Ortega desposseirà de la nacionalitat per ser acusats de «traïció a la pàtria»

Espanya ofereix la nacionalitat als 222 presos polítics desterrats de Nicaragua
1
Es llegeix en minuts

El Govern ha ofert la nacionalitat espanyola als 222 presos polítics nicaragüencs excarcerats pel règim de Daniel Ortega i que han sigut deportats als Estats Units.

L’oferta de nacionalitat espanyola es fa extensiva als presos polítics que encara continuen retinguts a les presons nicaragüenques i a qui el Govern d’Ortega desposseirà de la nacionalitat per ser acusats de «traïció a la pàtria».

Així ho ha anunciat el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, en declaracions a Servimedia, que fonts del ministeri han confirmat a Efe.

Notícies relacionades

Les autoritats nicaragüenques van expulsar aquest dijous als Estats Units un grup de 222 «presos polítics», inclosos 5 sacerdots, a qui van inhabilitar de per vida per exercir cap càrrec públic o d’elecció popular i van desposseir de la nacionalitat declarant-los apàtrides.

Els 222 presoners nicaragüencs, entre els quals 7 que van intentar disputar la presidència a l’actual mandatari, van ser expulsats als Estats Units per «traïdors a la pàtria», i han rebut un permís humanitari que els permetrà viure i treballar al país nord-americà.