Comptes

Aragonès diu que un tripartit amb el PSC «no té cap mena de viabilitat»: «Defensem projectes diferenciats»

«Junts pot donar suport a aquests pressupostos, l’altra qüestió és que ho vulgui fer», assegura el president de la Generalitat

Aragonès diu que un tripartit amb el PSC «no té cap mena de viabilitat»: «Defensem projectes diferenciats»

Mariona Puig

1
Es llegeix en minuts
ACN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que un tripartit que inclogui el PSC «no té cap mena de viabilitat» perquè els socialistes i ERC defensen «projectes diferenciats». «Pensar que hi pot haver un govern conjunt mentre el PSC continuï negant el dret a decidir no té cap mena de base», va dir entrevistat pel diari ‘Ara’.

Les veus que parlen d’un tripartit han sorgit arran del pacte entre el Govern i el PSC per a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per aquest 2023. Tanmateix, Aragonès ha defensat que «el Govern és més sòlid que mai i ha tancat la porta a una aliança per governar junts.

El president ha vinculat l’acord pressupostari als «avenços» sobre «la resolució del conflicte polític» i per això s’ha distanciat del veto que el president d’ERC, Oriol Junqueras, va imposar als socialistes la tardor passada: «Des d’aleshores hi ha hagut moltes declaracions, però també decisions, i la veritat és que s’ha arribat a un acord important en la reforma del Codi Penal i no reconèixer-ho seria injust’.

Notícies relacionades

L’acord Govern-PSC va arribar després que ERC accedís a treballar per la construcció de la B-40 al seu pas pel Vallès Occidental –una via sobre la qual ERC s’ha manifestat històricament en contra–. Aragonès va admetre la cessió com a part de la negociació però va advertir que la infraestructura «no serà diferent d’altres» i haurà de seguir «uns tràmits que estan previstos per la legislació, entre els quals l’avaluació d’impacte ambiental».

Quant al contingut dels comptes, ha descartat que la CUP-NCG pugui recolzar-lo perquè «des del primer moment va dir que no hi estava interessada» però ha remarcat que els comptes «en la seva base van ser treballats i dissenyats per l’anterior conseller d’Economia, Jaume Giró», de JxCat i que alguns dels acords amb el PSC són compartits amb el partit de Laura Borràs i Jordi Turull. Per això va considerar que «Junts pot donar suport a aquests pressupostos, l’altra qüestió és que ho vulgui fer».