Acte de precampanya del PP

Feijóo recolza Sirera a Barcelona acusant Sánchez de «mentir als catalans»

Acusa Pedro Sánchez de «mentir» als catalans i de dependre de l’independentisme

Sirera descriu Barcelona com a «trista, fosca, bruta i perillosa»

Feijóo recolza Sirera a Barcelona acusant Sánchez de «mentir als catalans»
4
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, ha recolzat aquest dimecres el candidat del partit a l’alcaldia, Daniel Sirera, en un míting a la capital catalana i ho ha fet definint Sirera com un polític valent davant la decisió del socialista Collboni d’abandonar el govern local. Feijóo ha aprofitat per carregar contra el president del Govern, Pedro Sánchez, a qui ha acusat d’explicar «moltes mentides als catalans» pel que fa als seus pactes amb l’independentisme i ha promès un diàleg a Catalunya basat «en la lleialtat a la Constitució i l’Estatut».

En clau municipal, el líder del PP ha ironitzat sobre la decisió de Collboni de ser un polític que «quan arriben les eleccions se’n va del govern perquè no els desgasti el govern del qual forma part; felicito un polític que se’n va del govern de Barcelona per presentar-se a alcalde, és tota una declaració d’intencions d’un polític satisfet amb el que ha fet com a vicealcalde». Per contra, ha descrit el candidat popular com algú que «ha vingut a desgastar-se per Barcelona» davant els «que fugen quan no volen que se’ls identifiqui amb el que han fet, amb la seva cap».

En clau espanyola, Feijóo ha parlat de «cacicada» per definir la reforma del Codi Penal, en un marc d’«erosió institucional sense precedent» per part del Govern, que ha definit com a «contrari a la democràcia». Ho ha afirmat en relació amb la llei del «només sí és sí» i la supressió de la sedició i la reforma de la malversació. «Que els polítics ens reduïm a nosaltres mateixos les penes, això sí que és una cacicada». El líder del PP ha descrit Sánchez com algú que converteix Espanya «en refugi de l’administració deslleial, de la utilització dels diners públics per delinquir».

Diàleg però no per parlar del conflicte

Però Feijóo sobretot ha volgut desarmar la tesi del Govern que ha acabat amb l’independentisme. «Si hi ha un polític que ha mentit més als catalans que a la resta d’espanyols és Sánchez», ha proclamat, i ho ha argumentat recordant que va demanar el vot per garantir que no dependria de l’independentisme i «avui els partits independentistes són la clau de volta en què s’han basat els pactes parlamentaris». «Va venir a dir que recuperaria el delicte de referèndum il·legal i ha suprimit el de sedició, va demanar el vot per dir que lluitaria contra la corrupció i ha rebaixat les penes per corrupció».

Tot això per descriure un president mogut per interessos personals i l’independentisme. I en relació amb el diàleg, Feijóo ha assegurat que no existeix perquè «una part imposa i l’altra obeeix». «Això no és un diàleg, és un xollo», ha afirmat.

«Atraure les empreses que han marxat»

Quant a la seva proposta per a Catalunya, Feijóo s’ha limitat a proposar «un diàleg raonable basat en la lleialtat constitucional i a l’Estatut» i s’ha centrat a evitar el debat sobre la sedició o la rebaixa de penes i abordar qüestions com el creixement econòmic, l’ocupació i els serveis públics. En aquest punt ha assenyalat la necessitat de «tornar a atraure les empreses que han marxat» de Catalunya. «M’interessa més que vinguin empreses que no certs polítics», ha apuntat.

Feijöo ha defensat «un país unit, on els polítics vinguem a soldar i no a fracturar» i ha carregat contra la gestió econòmica del Govern descrivint en negatiu la situació econòmica i la falta de rebaixa d’impostos com reclama el PP.

«Trista, fosca, bruta i perillosa»

Sirera ha descrit Barcelona com una ciutat «trista, fosca, brutai perillosa, la gent té por de passejar sola per la ciutat, tenim por que els nostres fills surtin a passejar de nit, la gent té por de deixar casa seva sola, la ciutat s’ha convertit en un pol d’atracció d’okupes i antisistema». El candidat s’ha desmarcat dels partits d’esquerra i de Junts, perquè aquests volen posar-la «al servei de la causa independentista» i ha defensat la llibertat i el bilingüisme.

Notícies relacionades

Sirera ha resumit: «El principal problema de Barcelona és Ada Colau», i davant l’opció de Collboni o Trias com a alternativa, ha afirmat que «votar Collboni és apuntalar Pedro Sánchez a la Moncloa, ERC, Bildu i Podem». I sobre Trias ha resumit: «Apostar per Trias és apostar per Carles Puigdemont», i s’ha presentat com una alternativa «assenyada».

Fumades solidàries i Patti Smith

Sota el lema ‘La Barcelona assenyada’, l’acte –que ha començat amb el ‘People have the power’ [La gent té el poder] de Patti Smith per acompanyar l’entrada dels dirigents a la sala– ha congregat uns 280 seguidors del PP en un auditori de l’avinguda Diagonal de Barcelona, amb algunes persones que no han pogut accedir al recinte i presència de dirigents històrics del partit.