Al Congrés

El PP acusa Sánchez d’estar més pendent d’apaivagar Putin que d’armar Ucraïna

Gamarra carrega contra el president del Govern per no confirmar que enviarà tancs als ucraïnesos

El PP acusa Sánchez d’estar més pendent d’apaivagar Putin que d’armar Ucraïna

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«És inacceptable que estigui més pendent d’apaivagar [Vladímir] Putin que d’armar els ucraïnesos». Amb aquesta contundència ha carregat la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, contra Pedro Sánchez davant el debat que s’està donant a nivell internacional sobre l’enviament d’armes a Ucraïna per fer front a la guerra iniciada per Rússia. La dirigent conservadora ha arribat a acusar el cap de l’Executiu d’alinear-se amb les polítiques del primer ministre d’Hongria, l’ultradretà Viktor Orbán.

Durant la compareixença de Sánchez al Congrés per donar compte dels acords aconseguits en els dos últims Consells Europeus, Gamarra ha carregat durament contra el president del Govern pels dubtes mostrats sobre l’enviament de carros de combat a Ucraïna. Una posició en la qual també s’han ubicat països com Alemanya, França o Itàlia. «Ucraïna necessita carros i no la proposta d’apaivagament que vostè ha fet en els últims dies», li ha etzibat des de la tribuna del Congrés.

Notícies relacionades

«¿No s’adona que les nostres llibertats només estaran garantides si Putin és derrotat?», li ha qüestionat Gamarra abans d’interrogar-lo si adoptarà postures similars a les d’Orbán, que s’ha mostrat favorable a Rússia des del començament de la guerra, fa ja gairebé un any. A més, la dirigent popular ha criticat que el Govern tingui una bateria de tancs Leopard en mal estat i que, per tant, s’utilitzi això com a excusa per donar suport a Ucraïna.

Altres atacs

Malgrat aquestes fortes escomeses relacionades amb la guerra d’Ucraïna, Gamarra ha destinat la major part de la seva intervenció ha criticar accions del Govern de coalició que res tenien a veure amb els Consells Europeus. Així, ha retret, una vegada més, les fallades en la llei del ‘només sí és sí’ que estan provocant la baixada de penes a maltractadors i violadors; i els canvis en el Codi Penal per suprimir el delicte de sedició i rebaixar les penes per malversació. «De nou els delinqüents es beneficien de la seva política», li ha etzibat abans de denunciar que utilitza les lleis com a «portatalonaris per pagar hipoteques polítiques».