Protesta independentista

Junqueras defensa els que el van esbroncar i xiular

El líder d’ERC assegura que «molt poca gent» el va esbroncar durant la manifestació contra la cimera entre Espanya i França i defensa el dret dels que ho van fer

Junqueras defensa els que el van esbroncar i xiular

EFE

1
Es llegeix en minuts

El líder d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha assegurat que va ser «molt poca gent» la que el va esbroncar i xiular durant la concentració convocada aquest dijous a Barcelona contra la cimera entre Espanya i França.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Junqueras ha remarcat que només eren «quatre o cinc persones». De totes maneres, ha defensat que els xiulets i les protestes «formen part de l’exercici democràtic», i ha dit que els que es queixaven són persones que estan «legítimament tristes, decebudes i preocupades».

«Em sembla molt bé que tothom xiuli tant com cregui oportú i a qui li sembli oportú, no hi veig inconvenient», ha insistit.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha dit a TV-3 que els xiulets a Junqueras només van ser «una anècdota» de la concentració.

Abans de trobar-se amb el president francès Emmanuel Macron, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es va reunir amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. El president català va assegurar al mandatari espanyol que, a diferència del que ha assenyalat Madrid, el procés independentista continua viu.