Jordi Pujol acusa la immigració del «desgavell» a Catalunya: «Podem quedar minoritzats»

L’expresident ha reivindicat la història, la llengua, la cultura i la personalitat catalanes: «Necessitem reforçar la política en aquest sentit»

Jordi Pujol acusa la immigració del «desgavell» a Catalunya: «Podem quedar minoritzats»
1
Es llegeix en minuts

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha alertat aquest divendres del «gran desgavell» en què s’ha instal·lat la política catalana i ha advertit que els catalans estan «amenaçats d’acabar minoritzats» dins de Catalunya per la baixa natalitat i «tanta i tanta immigració». Per això ha demanat respostes polítiques a la qüestió.

Ho ha dit en una conversa amb el japonès catalanoparlant Jo Tazawa recollida per Europa Press i que es presenta al llibre ‘L’última conversa (Trobada a Queralbs)’ de l’editorial Lapislàtzuli.

«Ara això ho podem aguantar, i aguantem, però necessitem reforçar la política en aquest sentit», ha reflexionat Pujol en un vídeo de presentació del llibre d’aquest divendres.

En aquesta línia, ha destacat la identitat com a allò –en les seves paraules– important per a un país i ha reivindicat la història, la llengua, la cultura i la personalitat catalanes, i ha afirmat que Catalunya té baixa natalitat i «tanta i tanta immigració».

Notícies relacionades

Pujol ha lamentat «la situació de gran desgavell que s’ha instal·lat a Catalunya i en la política catalana», així com certa letargia –en les seves paraules– per defensar la llengua i la identitat.

Ha agraït a Tazawa que parlés català, ha considerat que això ha impactat positivament en l’imaginari sobre la llengua i, sobre la situació del català, ha avisat: «Ara el problema que tenim és seriós. Semblava fa 10, 15 o 20 anys que arribaria una actitud comprensiva per part d’Espanya, i resulta que no».