Conclave hispano-francès

¿Qui va i qui no va a la manifestació contra la cimera Espanya-França a Barcelona?

Els presidents d’ERC i Junts, Oriol Junqueras i Laura Borràs, encapçalaran les delegacions dels seus partits

QUIQUE GARGÍA / EFE

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La manifestació contra la cimera hispano-francesa de dijous a Barcelona ha sigut convocada per l’Assemblea Nacional catalana (ANC), Òmnium Cultural i el Consell per la República. Precisament, el líder i fundador d’aquesta última entitat, Carles Puigdemont, ha sigut un dels que, des de Bèlgica, amb més vehemència a instat a la participació.

A les convocants s’hi han adherit una trentena entitats, com l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI), el Ciemen, la Cambra de Comerç de Barcelona, la Intersindical-CSC, la Unió Sindical de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament de Catalunya(USTEC), la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya i el Front Comú Contra la Repressió, entre d’altres.

Els partits independentistes amb representació al Parlament (ERC, JxCat i CUP) estaran tots representats a la màxima escala. Així, la delegació d’Esquerra estarà encapçalada pel seu president, Oriol Junqueras, i la seva secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta. La número dos (Marta Rovira, a Suïssa) i el número tres del partit (Pere Aragonès) estaran entre els absents. El president serà dins del MNAC donant la benvinguda a les delegacions espanyola i francesa.

Notícies relacionades

L’alineació republicana la completaran la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés; l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell; el secretari d’Organització, Pau Morales; la secretària de Moviments Socials, Marta Molina; el candidat a l’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall; i part del grup parlamentari republicà, amb Raquel Sans, Ferran Estruch, Mònica Palacín, Irene Aragonès, Eugeni Villalbí, Ana Balsera, Oriol Pallissó, Montserrat Fornells, Jordi Albert, Lluïsa Llop i Bertomeu Compte, entre d’altres.

També la representació de Junts serà la de gala, amb la seva presidenta, Laura Borràs, i el seu secretari general, Jordi Turull, al capdavant. La resta de membres de l’executiva, incloent-hi els vicepresidents Josep Rius i Aurora Madaula i un bon nombre de membres de les diferents cambres parlamentàries, encapçalats per Albert Batet, Josep Pagès i Josep Lluis Cleries.