TRIBUNALS

L’Advocacia de l’Estat també demana a Llarena que processi Puigdemont per desordres públics

Acusa el magistrat d’envair les competències del tribunal que jutjarà el cas, al limitar l’acusació

L’Advocacia de l’Estat també demana a Llarena que processi Puigdemont per desordres públics
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

L’Advocacia de l’Estat considera, igual que la fiscalia, que l’instructor de la causa contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, hauria de reconsiderar la seva decisió de substituir el processament per sedició del líder independentista per una mera desobediència. Al seu recurs, al qual ha tingut accés aquest diari, defensa que la conducta dels líders del procés es pot enquadrar en el nou delicte de desordres públics agreujats, penat amb fins a cinc anys de presó.

Notícies relacionades

Al document, que firma l’advocada de l’Estat que va participar en el judici del procés, Rosa María Seone, es demana concretament a Llarena que deixi sense efecte l’exclusió que s’hi fa de l’aplicació de l’última redacció donada a l’article 557 del Codi Penal, «incloent-hi el mateix provisòriament com a tipus delictiu pel qual puguin ser enjudiciats els processats en situació de rebel·lia, junt amb els desobediència i malversació».

Al seu recurs, de 14 pàgines, els Serveis Jurídics de l’Estat afirmen que la decisió del jutge Llarena de deixar fora el delicte de desordres agreujat «limita indegudament el dret que a les acusacions les assisteix de poder formular la seva acusació qualificant els fets d’acord amb el tipus delictiu que considerin aplicable». Això suposa per als Serveis Jurídics de l’Estat que l’instructor estigui «envaint el que aquesta representació considera que ha de ser funció de l’òrgan d’enjudiciament».