Del 28 de maig

El PP nomena Bendodo director de campanya per a les eleccions municipals i autonòmiques

  • El PP presentarà al llarg del gener els candidats tant a nivell autonòmic com els caps de llista de les capitals de província

El PP nomena Bendodo director de campanya per a les eleccions municipals i autonòmiques
2
Es llegeix en minuts

El PP ha designat el coordinador general del partit, Elías Bendodo, per exercir com a director de campanya del PP per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig.

Segons han comunicat aquest dimecres els populars, el nomenament de Bendodo se sotmetrà a la consideració del Comitè de Direcció del PP. El director i el seu equip tindran la missió de treballar de manera immediata en la preparació de la campanya.

El PP assenyala en una nota que té previst fer al llarg del gener les presentacions dels candidats tant a nivell autonòmic com dels caps de llista de les capitals de província.

També destaca que Bendodo té una «àmplia experiència» en campanyes electorals a l’haver exercit de director de campanya en les dues últimes eleccions autonòmiques andaluses, en les quals el PP va obtenir un «èxit sense precedents», a l’aconseguir el 2018 presidir per primera vegada la Junta d’Andalusia i el 2022 un resultat històric amb una majoria absoluta i 58 escons al Parlament andalús.

Nascut el 1974, Bendodo és llicenciat en Dret per la Universitat de Màlaga i té experiència en l’àmbit municipal, provincial, autonòmic i nacional des de l’any 2000. Llavors va presidir Noves Generacions a Màlaga, càrrec al qual va seguir el de president del PP de Màlaga i que ha ostentat durant 14 anys.

Al llarg de la seva carrera política, el coordinador general del PP ha sigut director de diversos districtes de l’Ajuntament de Màlaga, responsable de les àrees d’Esports, Turisme i Joventut i president de la Diputació de Màlaga des de l’any 2011 fins al gener de 2019, moment en què va ser nomenat conseller de Presidència, Administracions Públiques i Interior de la Junta d’Andalusia.

A la seva designació s’hi afegirà la de l’equip encarregat de dirigir la campanya que s’anirà completant en els pròxims dies amb perfils amb experiència en l’organització de processos electorals.

Notícies relacionades

«L’objectiu d’aquest nou equip serà posar de manifest que hi ha un Pedro Sánchez a cada cartell electoral de les 12 autonomies i de les dues ciutats autònomes que haurà de sotmetre’s al veredicte de les urnes a mitjans d’aquest 2023, així com en cadascun dels candidats socialistes en els més de 8.000 municipis d’Espanya», apunta el PP.

El partit que lidera Alberto Núñez Feijóo es posa a disposició dels territoris per «aconseguir els millors resultats» i incrementar la presència municipal, provincial i autonòmica del PP, amb l’objectiu paral·lel de recuperar la condició de primera força política en les pròximes eleccions generals.