Hospital de Mataró

L’Hospital de Mataró fa l’operació número 1.000 contra l’obesitat

Una operació que juntament amb un pla dietètic i d’activitat física ajuda els pacients a fer un canvi d’hàbits i millorar la seva qualitat de vida

L’Hospital de Mataró fa l’operació número 1.000 contra l’obesitat
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’equip de cirurgia bariàtrica de l’Hospital de Mataró va operar la setmana passada el seu pacient número 1.000, amb un tipus d’operació que juntament amb un pla dietètic i d’activitat física ajuda els pacients a fer un canvi d’hàbits i millorar la seva qualitat de vida.

Segons ha explicat aquest dimecres l’Hospital de Mataró en un comunicat, el tipus d’intervencions portades a terme responen a tècniques de cirurgia de l’obesitat en què hi ha un component de reducció de l’estómac amb o sense alteració de la disposició dels intestins, i que comporta una important pèrdua de pes del pacient.

Aquest tipus de cirurgia es fa per laparosocopia amb unes petites incisions a través de l’abdomen, un tipus d’operació mínimament invasiva per al pacient i amb una recuperació posterior molt ràpida.

L’Hospital de Mataró és el cinquè centre sanitari de Catalunya que més intervencions de cirurgia bariàtrica fa.

Notícies relacionades

Els resultats obtinguts a mitjà i llarg termini, tant en pèrdua de pes dels pacients com en el control de les malalties associades i en la baixa taxa de complicacions, són molt bons, complint tots els estàndards recomanats per les societats científiques.

L’Hospital de Mataró forma part de la Unitat Funcional per al tractament de l’Obesitat Mòrbida del Maresme i el Vallès Oriental (UFOM), que va iniciar la seva activitat el 2006 amb l’objectiu d’oferir als pacients amb obesitat mòrbida d’aquestes comarques el millor tractament possible amb un abordatge multidisciplinari, coordinat i efectiu, segons el centre.