La renovació de l’òrgan

Unides Podem demana que el TJUE es pronunciï sobre la imparcialitat de dos magistrats del Constitucional

Unides Podem demana que el TJUE es pronunciï sobre la imparcialitat de dos magistrats del Constitucional

Jesús Hellín - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Unides Podem ha presentat dos escrits més davant el Tribunal Constitucional per intentar frenar la decisió que aquest dilluns podria prendre l’alt tribunal d’impedir que es continuï tramitant el projecte de llei que reforma el Codi Penal i canviar el sistema per renovar els membres d’aquest mateix tribunal. Els morats, que van demanar la recusació del president del TC, Pedro González-Trevijano, i del magistrat, Antonio Narváez, al considerar que no són imparcials per decidir sobre el recurs del PP, reclamen que es pronunciï sobre aquesta qüestió el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea (TJUE)

Notícies relacionades

«Resulta del tot inqüestionable que qui té el seu mandat caducat és afectat directe per la norma, la tramitació de la qual han impugnat els recurrents, i això és així pel simple fet que si es promulga l’esmentada reforma legal deixaran de ser membres del Tribunal Constitucional i, per tant, perdran la seva actual posició», apunten en el text. Unides Podem ja va intentar dijous passat deixar fora de la votació aquests dos magistrats al demanar la seva recusació. Aquesta petició serà estudiada aquest dilluns en el ple convocat pel TC, tot i que hi ha poques possibilitats que tiri endavant.

Aquest no ha sigut l’únic moviment dels morats. En un segon escrit, plantegen que el recursos del PP no hauria d’haver sigut admès, ja que encara continua viu un recurs d’empara presentat pels conservadors a la Mesa de la Comissió de Justícia, on es va tramitar la norma i que, per tant, no s’han acabat totes les vies parlamentàries. A més, critiquen al TC que superi les seves competències i es pronunciï sobre la constitucionalitat d’una norma que encara no ha sigut aprovada de manera definitiva.