Consell de Ministres extraordinari

Sánchez anuncia noves mesures socials per afrontar la crisi derivada de la invasió d’Ucraïna

  • El 29 de desembre hi haurà un Consell de Ministres extraordinari, que donarà llum verda a les ajudes del Govern

Sánchez anuncia noves mesures socials per afrontar la crisi derivada de la invasió d’Ucraïna

EFE/ Ana Escobar POOL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern aprovarà el 29 de desembre el tercer paquet d’ajudes per pal·liar les conseqüències econòmiques i socials derivades de la invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit de Putin. Les ajudes inclouran el «compromís» adquirit amb la indústria gasística intensiva, segons ha anunciat avui el president, Pedro Sánchez, durant un acte celebrat a València per presentar els candidats socialistes de cara a les eleccions municipals, informa Efe.

El 29 de desembre hi haurà un Consell de Ministres extraordinari en què es donaran llum verda a les mesures, que s’afegiran al futur xec de 300 euros que s’està ara mateix negociant en el si de l’Executiu de coalició per ajudar la cistella de la compra, segons ha reconegut la titular de Drets Socials i Agenda 2030 i líder d’Unides Podem, Ione Belarra.

Un altre dels compromisos assumits pel president del Govern ha sigut el de continuar garantint l’aigua al País Valencià, amb el diàleg entre els regants i la Generalitat i la partida pressupostària «més alta de la història» (600 milions d’euros).

Notícies relacionades

El PSOE és un partit que «aposta per la convivència, el diàleg» i per «no confrontar territorialment», ha defensat Sánchez, que ha mostrat l’«orgull» de veure que Sagunt, al País Valencià, i Navalmoral de la Mata, a Extremadura, «seran dins d’Europa les poques ciutats» amb gigafactories per fabricar les bateries dels vehicles elèctrics. «Una decisió econòmica i un compromís polític del president, Ximo Puig», ha felicitat Sánchez, ja que ha assegurat que si no hagués sigut pel líder dels socialistes valencians, el projecte «no hauria tirat endavant».

El màxim responsable de l’Executiu ha lamentat que hi hagi persones «cegues de supèrbia» o «curts de mira» que es preguntin per què el municipi valencià de Sagunt ha sigut l’escollit, quan s’està «donant futur a una indústria que vertebra el país i dona menjar a milers d’empreses i treballadors».