Tramitació al Congrés

El PSOE i Podem arriben a un acord sobre els gossos de caça i desbloquegen la llei de benestar animal

Els socialistes i els morats acorden que els animals que s’utilitzin en activitats cinegètiques depenguin de les normes autonòmiques

Gossos de caça, amb senglars abatuts a Albanyà, l’any passat.

Gossos de caça, amb senglars abatuts a Albanyà, l’any passat. / JOAN CASTRO (CLICK ART FOTO)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El PSOE i Unides Podem han arribat a un acord per desbloquejar la llei d’animals. Després de diverses setmanes de picabaralles a costa d’una esmena que van registrar els socialistes per deixar fora de la norma els gossos de caça, els dos partits del Govern de coalició han assolit una entesa per la qual aquests animals seran considerats «sempre de companyia» i quedaran regulats per «les normes autonòmiques de protecció animal», asseguren fonts del grup parlamentari d’Unides Podem.

Les mateixes veus expliquen que d’aquesta manera els animals que es fan servir en activitats professionals, com els gossos de la Policia, i els gossos de caça queden regulats per les normatives autonòmiques, però que aquestes, al ser de rang inferior a la futura llei, «estaran obligades a adaptar el seu contingut i no podran fixar estàndards de protecció més baixos que els de la norma» estatal. Així, els socialistes i els morats aconseguirien desencallar la tramitació del projecte de llei.