Comunitat de Madrid

Els pressupostos d’Ayuso comptaran amb l’abstenció de Vox

«La proposta que ens va fer el Govern abans del ple de dijous passat no té en compte les nostres iniciatives. No podem recolzar-lo», afirma el portaveu del grup ultradretà

Els pressupostos d’Ayuso comptaran amb l’abstenció de Vox
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Grup Parlamentari de Vox ha avançat aquest dilluns que s’abstindrà en la votació final dels pressupostos de la Comunitat de Madrid per al 2023 després de la «negociació fallida» amb el PP dijous passat i després que la Mesa de l’Assemblea hagi rebutjat avui les seves esmenes parcials registrades fora de termini divendres.

Així ho ha traslladat el portaveu adjunt de Vox a l’Assemblea de Madrid, Íñigo Henríquez de Luna, en roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus. Aquests pressupostos tirarien endavant igualment amb l’abstenció de Vox al ple de 21 i 22 de desembre.

«La nostra posició serà l’abstenció. La proposta que ens va fer el Govern abans del ple de dijous passat no té en compte les nostres iniciatives. No podem recolzar-lo. No poden comptar amb el nostre vot favorable, tot i que no bloquejarem que Madrid tingui un pressupost», ha defensat.

El portaveu ha insistit que, «després de la negociació fallida amb el Govern abans de dijous passat», la seva decisió va ser aixecar-se i «trencar aquestes negociacions», al semblar-los la proposta un «insult» per als seus votants. «No recolzarem aquests pressupostos. No els bloquejarem, però ens abstindrem», ha incidit, independentment de si els acceptaven les esmenes parcials que van registrar fora de termini divendres.

Quant a aquestes esmenes, ha explicat que les van guardar a l’aplicació de registre de l’Assemblea de Madrid a les 11.40 hores, però que, a causa d’«una fallada tècnica» el PDF no el van poder pujar fins a les 12.06 hores. A més, ha defensat que en altres ocasions, com el 2017 i el 2018, Ciutadans i Podem també les van registrar fora de termini i la Mesa les va acceptar.

El portaveu del PP, Pedro Muñoz Abrines, ha traslladat que el màxim òrgan parlamentari no ha admès a tràmit aquestes esmenes al no haver-hi hagut unanimitat perquè continuessin el seu tràmit. «No entenem que esgotés tant el termini amb 87 esmenes. Van tenir dos mesos per estudiar el pressupost. Les esmenes de Vox no només han tingut un problema de termini, sinó que, a més, de les 80 aproximadament, unes 38 tampoc haurien sigut admeses perquè estaven mal fetes», ha explicat.

«Una irregularitat manifesta»

Notícies relacionades

La portaveu de Més Madrid, Mónica García, ha indicat que el reglament s’havia de complir i que no podien «fer els ulls grossos». Per la seva banda, el portaveu del PSOE, Juan Lobato, ha ironitzat que «a l’Espanya que matina no li va sonar el despertador a temps» i creu que, malgrat que és «un partit antisistema», els terminis «cal complir-los».

La portaveu adjunta d’Unides Podem, Alejandra Jacinto, ha indicat que hauria sigut «una irregularitat manifesta» que s’admetessin, a més d’un «atropellament majúscul». De fet, si les haguessin acceptat, haurien emprat «les accions oportunes per denunciar-ho».