Terror postal

Robles demana no especular sobre els paquets explosius i diu que la policia trobarà els responsables

La ministra de Defensa demana «no barrejar les coses» en relació amb els diferents tipus d’enviaments rebuts

Robles demana no especular sobre els paquets explosius i diu que la policia trobarà els responsables

CAPTURA VÍDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha demanat que no s’especuli amb els paquets explosius rebuts els últims dies per membres del Govern, empreses i l’Ambaixada d’Ucraïna, i ha confiat que la policia trobarà els responsables d’aquests enviaments.

 Robles ha acudit aquest dissabte a la jornada de portes obertes que se celebra al Congrés dels Diputats i en declaracions als mitjans ha demanat «ser molt prudents, molt discrets i no fer especulacions» amb els paquets que han estat rebent els últims dies alguns ministres i el president del Govern, Pedro Sánchez.

 A més ha mostrat la seva solidaritat amb l’Ambaixada d’Ucraïna a Espanya, i amb totes les ambaixades que estan rebent «un altre tipus de paquets», que «no sabem si són els mateixos o no». «Convé no barrejar les coses, ser molt prudents, molt discrets i que no es facin especulacions», ha afegit.

 També ha defensat la feina de la policia que «és molt bona» i està fent totes les actuacions que considera necessàries «amb la màxima discreció». «Jo confio que al final sabrem qui hi ha rere aquests enviaments», ha afegit.

Notícies relacionades

Els últims dies, s’han rebut paquets amb substàncies explosives enviats, entre d’altres, al president del Govern, Pedro Sánchez, el Ministeri de Defensa o l’Ambaixada d’Ucraïna a Madrid, on dimecres passat una carta explosiva remesa a l’ambaixador va causar ferides de caràcter lleu a la mà d’un treballador.

 A més, aquest divendres passat, el Ministeri de l’Interior va confirmar un altre enviament sospitós a l’Ambaixada d’Ucraïna a Madrid que contenia un ull d’animal aixafat, tenint similitud, per tant, amb paquets rebuts en altres ambaixades del país envaït per Rússia. Interior va descartar, no obstant, l’existència de cap substància explosiva o deflagradora, així com d’un mecanisme per activar-la.