Per forçar el nomenament

El TC rebutja l’intent de Pumpido d’avançar el vistiplau als magistrats del Govern

El ple, per vuit vots a tres, es reafirma a esperar el CGPJ perquè també en faci els seus abans de fer el ple de plàcet

El TC rebutja l’intent de Pumpido d’avançar el vistiplau als magistrats del Govern
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat per vuit vots a tres l’intent del magistrat Cándido Conde-Pumpido d’avançar la reunió en la qual es donarà el vistiplau als magistrats nomenats pel Govern, han informat fonts de l’alt tribunal.

Una àmplia majoria del ple del Constitucional s’ha reafirmat en la decisió que va adoptar aquest dimarts, una vegada que el Consell de Ministres va designar l’exministre de Justícia Juan Carlos Campo i la catedràtica i exassessora de la Moncloa Laura Díez per incorporar-se al màxim garant de la Carta Magna.

Notícies relacionades

Una vegada rebuda la comunicació oficial del Govern, el Constitucional es va dirigir al Consell General del Poder Judicial per comunicar-li els nomenaments efectuats, amb la intenció que procedeixi a fer la seva pròpia designació, per a la qual cosa en principi estava previst el ple del pròxim 22 de desembre. D’aquesta manera, el Constitucional només convocaria un ple per validar els mèrits dels quatre candidats i no només dels del Govern.

La intenció de Conde-Pumpido era avançar-se a aquesta data per procedir a concedir el plàcet en dues sessions, la primera amb els dos magistrats ja nomenats per l’Executiu. Així, ells podrien prendre possessió amb independència que el nucli dur conservador del CGPJ continuï bloquejant la designació que correspon a l’òrgan de govern dels jutges.