Crítiques

Ayuso fa cas omís de Batet i diu «tirà» a Sánchez

«Sánchez s’ha convertit en el Codi Penal», ha denunciat la presidenta madrilenya mentre ha defensat la llibertat d’expressió al Congrés

Ayuso fa cas omís de Batet i diu «tirà» a Sánchez
3
Es llegeix en minuts
Elena Marín

Enmig de la polèmica que aquests dies plana sobre el Congrés dels Diputats per l’adequació de les expressions utilitzades per ses senyories en seu parlamentària, aquest dimecres, Isabel Díaz Ayuso ha fet un pas més en el seu atac al Govern i ha dit «tirà» al president Pedro Sánchez. A més, en contra de la decisió de la Presidència del Congrés, ha defensat que es pugui utilitzar la paraula ‘filoetarra’ a la Cambra baixa per dirigir-se als socis del Govern.

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxel Batet, ha demanat aquesta setmana a ses senyories del Congrés que rebaixin el to i deixin d’utilitzar expressions que només serveixen per a crispar el debat per considerar-les impròpies de la institució que representen. Ho ha fet després de sessions parlamentàries amb expressions desagradables contra Irene Montero, i ahir mateix va expulsar de la tribuna una diputada de Vox per dir «filoetarres» als socis de Sánchez i aquest dimecres ha demanat a la mateixa ministra d’Igualtat que retiri una acusació contra el Partit Popular, sobre el qual ha dit que promou la «cultura de la violació». Però Ayuso no forma part del Congrés, així que no ha de regir-se per les seves normes.

Tanmateix, entén que té obligació de pronunciar-se sobre el que passa allà «com a responsable política, com a parlamentària de l’Assemblea de Madrid i, sobretot, com a defensora de la democràcia». Amb aquest preàmbul, a la roda de premsa posterior al Consell de Govern i abans de resumir les mesures per frenar la vaga sanitària, s’ha llançat a fer una de les seves crítiques més dures al Govern fins al moment. «Anem cap a una dictadura, sotmesos per un tirà que posa en perill l’Estat de dret», ha dit. «Ja no es tracta d’esquerra o de dreta, sinó de llibertat. Això ja és: o Sánchez o Espanya».

Segons la seva opinió, és «inacceptable l’abús que el Partit Socialista i la ultraesquerra estan fent de les institucions». «No puc passar per alt l’ocorregut ahir al Congrés dels Diputats, quan el vicepresident, al servei del Govern, i el Govern al servei de Bildu, va expulsar del Ple una diputada per dir la paraula ‘filoetarra’».

Ha reiterat que Sánchez vol «canviar Espanya per la porta del darrere» i ha censurat que el president «creu que la llei, les institucions i el Codi Penal estan al seu servei. Ell decideix quins delictes queden impunes i quins delinqüents companys queden exonerats. Ell decideix com s’han d’organitzar els jutges. Apropiant-se del Tribunal Constitucional i, per tant, emmordassant la mateixa Constitució. 

«És obligació de tots els espanyols dir ‘no’ a l’autoritarisme del Partit Socialista i la ultraesquerra. Expulsar del Congrés una diputada que defineix com a «filoetarra» un partit dirigit per membres que han pertangut a ETA, que fins i tot han sigut condemnats per això, inscriu la nostra democràcia en la llista dels països que no respecten ni la llibertat ni els drets humans. Que violen l’Estat de dret».

Notícies relacionades

Mentre defensava «el lliure exercici de la paraula» al Congrés, ha estimat oportú denunciar també la suma del que segons la seva opinió el Govern està fent per retallar l’Estat i «destrossar la democràcia», com els nomenaments anunciats per al Tribunal Constitucional o l’abolició del delicte de secessió. «¿On anem? Al procés de ruptura per imposar una república de Països Catalans juntament amb les pretensions de l’esquerra ‘abertzale’ d’annexionar el País Basc i Navarra per continuar expandint-se; avui a Espanya s’assenyalen jutges, presentadors, artistes, periodistes, polítics, l’empresa, la banca, les elèctriques, els patrimonis, l’oposició i la propietat de milions d’espanyols».

En un discurs llegit, la presidenta ha carregat contra totes les decisions i accions del Govern, i les ha personalitzat en el president: «Sánchez s’ha convertit en el Codi Penal indultant els delinqüents; modifica els delictes per beneficiar els seus. Es vol erigir, per tant, en el poder judicial i, ara, en el poder legislatiu. És inadmissible. Sánchez vol ser poder executiu, poder judicial i poder legislatiu, tot en un». Sánchez passarà a la història, ha prosseguit, com el president que «va destrossar les institucions, va desmembrar Espanya i la va entregar als seus enemics confessos».